"ĐILAS REŠIO DA PRIČA O KORUPCIJI" Orlić: Ostao je za sve u Srbiji drugo ime za pljačku i korupciju

Novosti online

16. 01. 2022. u 16:44

REŠIO žuti tajkun Dragan Đilas, najkorumpiraniji od svih kabadahija koje su jahale narodnu grbaču, da danas govori o - korupciji, rekao Vladimir Orlić, potpredsednik GO SNS.

ЂИЛАС РЕШИО ДА ПРИЧА О КОРУПЦИЈИ Орлић: Остао је за све у Србији друго име за пљачку и корупцију

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Sve o njemu i njegovom odnosu prema korupciji rekla je svojevremeno predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać.

- U svojoj preciznoj analizi iz 2011. godine, da se podseti tajkun koji danas bezočno, ali providno i smešno pokušava ljude u lice da slaže sa pričom "ja nisam nikad bio na vlasti", Verica Barać je raskrinkala koruptivne mehanizme kojima se bogatio sam Đilas: od preprodaje reklamnih sekundi na RTS po povlašćenim cenama, preko primoravanja malih firmi da mu ustupaju vreme po 10 puta nižoj ceni, do čistog sukoba interesa u Đilasovom privatnom "poslovanju" sa državnim i gradskim ustanovama i preduzećima. Od tada, pa sve do danas, bahati tajkun Đilas ostao je za sve u Srbiji - drugo ime za pljačku, zloupotrebu položaja i najdvratniju korupciju - dodaje Orlić.

- A pošto se "brine" i za pravosuđe, o istom trošku neka se bahati tajkun podseti i reči Verice Barać o kriminalnoj čistki sudija i tužilaca koju su 2009. preduzeli on i njegovo žuto preduzeće. Rekla je predsednica Saveta za borbu protiv korupcije tada: da je to bilo nešto najgore od svega što su uradili svojoj zemlji, mada je teško reći u kojoj su joj oblasti više zla naneli. 

- Dok se na svoje beščašće "podsećaju", neka Đilas, sve njegove našim novcem plaćene Marinike i ostatak tajkunsko-mafijaškog kartela iz bivšeg režima imaju u vidu: narod im je sve dobro zapamtio. Svu pljačku, svu korupciju, i uništene ljudske živote i obogaljeno pravosuđe. Kod naroda vađenje na amneziju najgorih od najgorih - ne prolazi. I taj im narod jasno poručuje: nećete nikad više, zlikovci korumpirani - zaključio je Orlić.

BONUS VIDEO - SRBE SA KOSOVA UPISUJU U SPISKOVE? Boban Dančetović opisao čime se služi policija lažne države

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

NOVE IGRE ZA NOVE POBEDE: Nikad veća ponuda za Rolan Garos i mečeve Novaka Đokovića