VUČIĆ U SREDU U PRIBOJU: Predsednik u poseti radi smanjenja međunacionalnih tenzija u tom gradu

Tanjug

10. 01. 2022. u 14:30

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić posetiće Priboj u sredu, 12. januara, kako bi doprineo smanjivanju međunacionalnih tenzija u tom gradu, potvrđeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije.

ВУЧИЋ У СРЕДУ У ПРИБОЈУ: Председник у посети ради смањења међунационалних тензија у том граду

Foto: Tanjug

Vučić će tom posetom praktično odgovoriti na poziv koji su mu juče uputili predstavnici lokalne samouprave u Priboju, predsednik opštine Lazar Rvović i sve tri bošnjačke stranke koje participiraju u vlasti, kao i predstavnici Islamske zajednice, da dođe u njihov grad, kako bi zajednički ulili povernje Bošnjacima i potvrdili još jednom da je Srbija i njihova država.

Tenzije u Priboju porasle su kada je se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem pripadnici MUP-a na jednoj proslavi pevaju "Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice", a zatim se uoči Božića dogodio incident u kojem je grupa mladića skandirala "Božić je, Božić je, pucaj u džamije".

Predsednik Vučić je i pre nekoliko dana rekao da će Bošnjaci u Srbiji biti uvek bezbedni i da je ovo njihova zemlja, dodajući da niko ne moze da misli da je dobro i pametno da se vređaju ili da se preti pripadnicima drugih naroda podsećanjem na ubistva nevinih ljudi, kao i da ne postoji čovek koji to može da opravda.

Inače, policija u Priboju identifikovala je mladića (18) koji je u noći između 6. i 7. januara izazvao incident u kome se vređaju građani druge nacije i vere.

Pre nekoliko dana ministar unustrašnjih poslova Aleksandar Vulin osudio je ponašanje policijskih službenika u Priboju, i dodao da je protiv njih pokretnut disciplinski postupak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (21)

MNOGI NE ZNAJU: Ćerka prijatelja Milana udata je za našeg ČUVENOG glumca (FOTO)