VUČIĆ ZA AUSTRIJSKI JAVNI SERVIS: Srbija vodi odgovornu politiku, naša ekonomija je najbrže rastuća

Tanjug

23. 12. 2021. u 10:30

SRBIJA vodi odgovornu politiku, poštuje Dejtonski sporazum i integritet Bosne i Hercegovine, ali i integritet Republike Srpske u okviru BiH, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom aktuelne situacije u BiH i naglasio da Srbiji nije u interesu da postoje tenzije u toj zemlji.

ВУЧИЋ ЗА АУСТРИЈСКИ ЈАВНИ СЕРВИС: Србија води одговорну политику, наша економија је најбрже растућа

Foto: Tanjug

Vučić je, za austrijski javni servis ORF, kazao da Srbija ima najmanje interesa, kao ekonomija koja najbrže raste, za tenzijama u BiH i regionu.

- Srbija poštuje Dejtonski sporazum, integritet BiH nikada ne dovodi u pitanje, ali istovremeno poštuje i integritet RS unutar BiH. Nikome ne trebaju problemi u BiH, a najmanje Srbiji koja je najbrže rastuća ekonomija. Naša politika je odgovorna - objasnio je.

U prilogu u ORF-a posvećenom situaciji u BiH u okviru koga je emitovana izjava predsednika Vučića, ističe se da je Bosna i Hercegovina u dubokoj krizi, da bosanski Srbi blokiraju zajedničke institucije.

ORF ukazuje da su korupcija, socijalni problemi i sve veći broj građana koji napuštaju zemlju negativne pojave s kojima se suočava BiH.

Podseća se da se u oktobru iduće godine u BiH održavaju izbori i da Milorad Dodik i drugi političari u BiH koriste nacionalističku kartu da bi pridobili glasače.

ORF, istovremeno, konstatuje da nema problema u suživotu građana u BiH.

Nekadašnji član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da su odnosi tri naroda dobri, ako se uzme u obzir da je bilo rata.

- Hrvati, Bošnjaci i Srbi nemaju nikakav problem da provedu dane ili posluju u bilo kom delu BiH - objasnio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna