ĐORĐEVIĆ O PRETNJAMA VUČIĆU: Rumunski scenario u režiji Gorana Markovića

Novosti online

17. 12. 2021. u 09:38

ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke Zoran Đorđević reagovao je na stravične pretnje koje je reditelj Goran Marković uputio predsedniku Aleksandru Vučiću.

ЂОРЂЕВИЋ О ПРЕТЊАМА ВУЧИЋУ: Румунски сценарио у режији Горана Марковића

Foto Tanjug

- U intervjuu datom jednom nedeljniku, reditelj Goran Marković je izrekao suštinu političkog programa i jedinog cilja takozvanih srpskih "demokrata i boraca za pravdu, ljudska prava i slobode", samozvanih pripadnika nekakve "elite", naročito onih okupljenih oko tajkuna ovdašnjeg i najnetalentovanijeg među kvazi političarima Dragana Đilasa - koja, doslovce, glasi: "Ja se ipak nadam da Aleksandar Vučić ima pred očima Čaušeskov kraj i da će se povući bez krvi". Ova rečenica u sebi sadrži, pored vrlo perfidno, eufemistički izrečene pretnje (koja je i pored toga vrlo očigledna i samim tim još jezivija) i potajnu želju svih tih "moralnih gromada" i "kompetentnih tumača" etičkih, estetičkih i svih drugih normi i standarda - da se vlasti dokopaju po svaku cenu, bez izbora i protivno volji većinske Srbije, makar to u sebe uključivalo i srpsko-srpske sukobe - kazao je Đorđević.

- Svim tim vajnim "demokratama" je jasno da u izbornoj (upravo i jedino na demokratskim procedurama zasnovanoj i sprovedenoj) utakmici nemaju nikakve šanse da pobede Aleksandra Vučića, kao što im je jasno i to - da bez obzira na svu pomoć koju konstantno imaju od svojih inostranih mentora - ne mogu da ubede građane Srbije da za njih glasaju - rekao je Đorđević.

- Zbog toga već mesecima traje gebelsovska medijska i propagandna kampanja, prava hibridna ratna operacija, prepuna laži, uvreda, kleveta, izmišljenih afera, dezinformacija, pretnji i ucena kojoj je izložen predsednik Vučić i njegova porodica - sa ciljem da se on sam "povuče", da prestane da se bavi politikom, da prestane da se bori i brine za Srbiju. "Bez krvi" - kako to kaže, moglo bi se reći čak i nudi - poznati javni i kulturni poslenik, "dokazani demokrata i pobornik legalizma i vladavine prava, esteta i etičar" - kome, ipak, nije strano (a nije ga ni sramota, niti mu je ispod časti i intelektualnog nivoa pripadnika "elite") da uzgred, eto, i zapreti nekakvim "rumunskim scenarijom". Doduše, ako se Marković u nešto zaista i razume - to su scenarija, tako da bi se (ako bi neko želeo da bude  maliciozan, recimo) ova njegova izjava mogla shvatiti i kao lična želja i spremnost da upravo on bude režiser po tom i takvom scenariju. S druge strane, moguće je i da je ovakva njegova izjava posledica toga što na upravo završenom konkursu Filmskog centra Srbije njegov film nije dobio novac iz budžeta - pa je onda, zarad sitnosopstveničkih i šićardžijskih intersa koji nisu uvaženi, on rešio da "časno i čestito" zapreti. Naravno, tu je i osnovni pokretački motiv i jedini politički plan i program svih tih "istinskih boraca za demokratiju" (od propalih i umišljenih političara do lažnih ekologa i "nezavisnih intelektualaca") - lična mržnja prema Aleksandru Vučiću i zavist zbog uspeha koje postiže u svojoj svakodnevnoj borbi za oporavak i napredak Srbije - kazao je.

- Sve to zajedno je, siguran sam, u Markovićevom slučaju rezultiralo ovom pretnjom, najnovijom, tek jednom od mnogih koje su upućene Aleksandru Vučiću i, nažalost, sasvim sigurno - ne poslednjom, uzimajući u obzir činjenicu da su izbori u aprilu iduće godine i da će do tada skupina profesionalnih mrzitelja predsednika Vučića izgovoriti još mnogo laži i bljuvotina, uvreda i pretnji, sve u nadi da neće morati da izađu pred građane Srbije u izbornom procesu. Znajući predsednika Vučića i znajući koliko su mu srpski državni i nacionalni interesi važniji od svega - moram sve te zgubidane da ponovo razočaram: Jedini način na koji se (ne daj Bože nikome takvu nesreću) možete vratiti na vlast u Srbiji je volja i poverenje građana Srbije, a to je, na vašu veliku žalost, upravo ono što nemate, niti ćete, takvi kakvi jeste, imati - bez obzira na to ko vas i koliko spolja pomaže i kome ste Srbiju obećali zarad vlasti i mogućnosti da se lično bogatite, što vam je jedini cilj, ma šta pričali i ma koliko lagali i pretili - zaključuje Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade