OLIVER VARHEJI ČESTITAO SRBIJI: Ovo potvrđuje da EU odgovara na napredak u sprovođenju reformi

Novosti online

14. 12. 2021. u 12:23

OTVARANjEM Klastera 4 potvrđuje se da Evropska unija odgovara na napredak Srbije u primeni reformi, istakao je danas u objavi na Tviteru evropski komesar za proširenje Oliver Varheji.

ОЛИВЕР ВАРХЕЈИ ЧЕСТИТАО СРБИЈИ: Ово потврђује да ЕУ одговара на напредак у спровођењу реформи

Oliver Varheji / Foto AP

On je objavio i fotografiju sa premijerkom Srbije Anom Brnabić koja učestvuje na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Srbije Evropskoj uniji u Briselu.

- Otvaranje klastera po prvi put tokom pristupnih pregovora, prema revidiranoj metodologiji predstavlja važan korak ka pridruženju Srbije EU. Klaster od 4 poglavlja!

Ovo potvrđuje da EU odgovara na napredak u sprovođenju reformi - napisao je Oliver Varheji.

Varheji je, na konferenciji za štampu posle Međuvladine konferencije, rekao da se sada po prvi put otvaraju pregovori o jednom klasteru, koji se sastoji od četiri poglavlja.

Time, dodaje, Srbija preduzima još jedan značajan korak ka pridruživanju EU.

- Otvaranje poglavlja predstavlja veoma dobru vest za Srbiju i njene građane, kao i za ceo Zapadni Balkan. Time je poslata snažna poruka da EU želi da ubrza svoj angažman na Zelenoj agendi - objasnio je on.

BONUS VIDEO:

BRNABIĆ: Salivenova izjava o Andreju Vučiću glupost i laž

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice