SRBINU UHAPŠENOM NA JARINJU JEDNOMESEČNI PRITVOR: Pokrenuo postupak zbog oduzimanja imovine - Albanci izmislili zločin i uhapsili ga!

D. ZEČEVIĆ

09. 12. 2021. u 20:50

DUŠANU Arsiću (50) iz Prištine, kojeg je kosovska policija uhapsila sinoć na administrativnom prelazu Jarinje, određen je jednomesečni pritvor.

СРБИНУ УХАПШЕНОМ НА ЈАРИЊУ JEДНОМЕСЕЧНИ ПРИТВОР: Покренуо поступак због одузимања имовине - Албанци измислили злочин и ухапсили га!

Foto: Privatna arhiva

Kako je u izjavi “Novostima” istakla advokatica Jovana Filipović, Arsić se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Navodno je od januara do juna 1999. godine učestvovao u nasilnom proterivanju i iseljavanju Albanaca iz sela u okolini Prištine. Takođe ga terete da je sa pripandicima paravojnih formacija zaustavio i maltretirao maloletnu osobu, koja i danas trpi posledice tog maltretiranja.

Sve izjave navodnih svedoka, prema rečima Filipovićeve prikupljene su tek kada je Arsić pokrenuo postupak zbog nezakonitog zauzimanja imovine.

- Arsić je uhapšen dok se sa teritorije Kosova i Metohije vraćao u centralnu Srbiju i to u pratnji dvoje maloletne dece. Reč je o čoveku koji je više puta dolazio na prostor Kosova i Metohije, gde ima i prebivalište u okolini Prištine i nikada, nikakvih problema nije imao-saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju iz koje ističu da Arsić već godinama vodi sudski spor jer mu je na osnovu lažnih isprava i iskaza uzurpirana imovina u selu Matičane kod Prištine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna