SKANDAL U PRIŠTINI: Kurti obeležava albanski praznik - postavljena zastava OVK sa likovima Tačija i Veseljija

Novosti online

28. 11. 2021. u 14:02

POVODOM Dana nezavisnosti Albanije i albanske zastave, u blizini Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini, postavljena je velika zastava sa likovima Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, kao i amblemom OVK, prenosi Koha.

СКАНДАЛ У ПРИШТИНИ: Курти обележава албански празник - постављена застава ОВК са ликовима Тачија и Весељија

Foto: Koha Ditore

Jedan od inicijatora postavljanja ove zastave, Sadri Šalja iz Lipljana, kaže da je 28 mladih ljudi i drugova OVK postavilo ovu zastavu veličine šest metara.

- U ulici Fehmi Ljadrovci, u blizini glavnog ulaza u Klinički centar, postavljena je zastava sa likovima osnivača OVK. Povodom novembarskih praznika postavili smo zastavu sa likovima ratnih vođa OVK i osnivača države Kosovo koje nepravedno drže u Hagu - rekao je Šalja.

Prema njegovim rečima, zastava je postavljena "u znak poštovanja za njihov doprinos“.

Iako Dan nezavisnosti Albanije i albanske zastave nije na listi zvaničnih praznika na tzv. Kosovu, Kurti je doneo odluku da ovaj dan bude neradan, a s obzirom da pada u nedelju, pomeren je za prvi naredni radni dan odnosno sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada