FRANCUSKI POSLANIK STAO U ODBRANU SRBA U BIH: Naši istorijski prijatelji ne smeju biti žrtva nepravedne politike! (VIDEO)

M.Stevanović

26. 11. 2021. u 14:07

FRANCUSKI poslanik u parlamentu Evropske unije Tieri Marijani kritikovao je antisrpsku politiku u Bosni i Hercegovini koja se sprovodi pod pokroviteljstvom Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

ФРАНЦУСКИ ПОСЛАНИК СТАО У ОДБРАНУ СРБА У БИХ: Наши историјски пријатељи не смеју бити жртва неправедне политике! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Tviter

Kako je Marijani istakao, sankcije protiv predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, koje su više puta najavljivane od strane zapadnih centara moći - ničemu ne bi vodile. 

Marijani takođe optužuje Evropsku uniju i Sjedinjene Američke Države zbog prećutnog stava koji postoji prema albanskom premijeru Ediju Rami, kao i Aljbinu Kurtiju, a koji se ogleda u nedostatku adekvatnih, ili bilo kakvih reakcija zapada na njihove sporne izjave i postupke, kojima se krše čak i dogovori postignuti pod patronatom Evropske unije i Vašingtona.  

Francuski poslanik istakao je i da je Srbija oduvek bila istorijski prijatelj i saveznik, kao i da se ne sme dopustiti da Srbi ponovo budu žrtve nepravedne i neuravnotežene politike. 

Poslušajte govor Marijanija: 

Podsetimo, Tieri Marijani je član desničarske stranke Marin Le Pen, kojoj je pristupio pre nekoliko godina. Marijani je bio ministar zadužen za saobraćaj u okviru ministarstva ekologije, održivog razvoja, saobraćaja i stanovanja od 2010. do 2012. godine, sa zvanjem državnog sekretara do 2011.  

Srpskoj javnosti Marijani je poznat po otvorenom stavu prema našem narodu i najvažnijim nacionalnim pitanjima, poput Kosova i Metohije, i slobodnim istupanjima u kojima neretko brani i podržava srpsku stranu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri