RUSKI MEDIJI SA PAŽNJOM ISPRATILI POSETU VUČIĆA: U fokusu vakcina, Kosmet i predsednikovo znanje ruskog jezika

Branko Vlahović - stalni dopisnik iz Moskve

26. 11. 2021. u 21:23

SVI ruski TV kanali koji su izveštavali o razgovorima predsednika Putina i Vučića, istakli su da je Srbija dobila povoljnu cenu gasa kao provereni prijatelj ruskog naroda.

РУСКИ МЕДИЈИ СА ПАЖЊОМ ИСПРАТИЛИ ПОСЕТУ ВУЧИЋА: У фокусу вакцина, Космет и председниково знање руског језика

Foto: Printscreen

U izveštajima se naglašava da Beograd nije uveo sancije Moskvi i da su sve bolji odnosi u svim sferama života - od politike i kulture do ekonomije. Novinari u ruskoj prestonici izdvojili su reči Putina koji je ocenio da su odnosi između dve prijateljske zemlje na visokom nivou.

Takođe, citira se Vučić koji je u Sočiju kazao da naši odnosi nikada nisu bili bolji nego danas. Kao dokaz toga izveštači su podsetili i na činjenicu da se u Beogradu proizvodi vakcina "sputnjik V". U izveštajima iz Sočija poseban fokus je i na Putinovim rečima da će se Rusija i dalje dosledno držati dobro poznatih stavova oko Kosova i Metohije i da će podržavati pregovore da se pravedno reši problem južne srpske pokrajine.

Ruski novinari su redom primetili da predsednik Vučić govori tečno ruski i da na razgovorima u Sočiju nije bilo prevodioca.

U TV izveštajima se ističe da Vučić očekuje da će Putin, kao rado viđeni gost, posetiti Srbiju u 2022. Interesantno je da su ruski mediji preneli reči Putina koji je znao da su iduće godine predsednički izbori u Srbiji. Poznati moskovski istoričar, specijalista za Balkan Pavel Kandelj, kazao je ruskim novinarima da je važno srpskim političarima da ih baš Putin, koji je jako popularan u Srbiji, podrži na izborima.

Prikazano je i da Putin i Vučić razgovaraju na maloj udaljenosti, jer su vakcinisani protiv korone. To je i razlog zašto je Putin ugostio Vučića, a sa mnogima razgovara putem video-veze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna