OTVOREN MOST KOD DUDINOG KRŠA: Spaja Kosovsku Mitrovicu sa putem Priština-Raška

Tanjug

23. 11. 2021. u 21:06

DANAS je svečano otvoren novoizgrađeni most kod Dudinog krša, koji spaja Kosovsku Mitrovicu sa regionalnim putem Priština-Raška.

ОТВОРЕН МОСТ КОД ДУДИНОГ КРША: Спаја Косовску Митровицу са путем Приштина-Рашка

Foto: I. Radulović

Presecanjem vrpce most su otvorili predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković, preneo je Kosovo onlajn.

Spirić je rekao da se zajedničkim snagama sa državom Srbijom čini sve kako bi se stvorili što bolji uslovi za život svih građana u Kosovskoj Mitrovici.

-Za realizaciju projekta izgradnje ovog mosta vlada Srbije izdvojila je 140 miliona. Radovi su započeti u avgustu i po planu su završeni baš danas, na dan grada. Saobraćaj će se ovim mostom rasteretiti, a mi ćemo nastaviti sa realizacijom započetih projekata. Zahvaljujemo našem državnom vrhu koji je izdvojio sredstva za realizaciju kao i samom izvođaču koji je u roku završio sve radove, rekao je Spirić.

Stojković je istakla da će država nastaviti sa ulaganjima u bolji život građana.

-Ovaj most povezuje Kosovsku Mitrovicu sa državnim putem i svim svojim pristupnim saobrćajnicama. Mi ovim pokazujemo da ispunjavamo svoja obećanja i više od toga, jer osim izgradnje ovog mosta radićemo na poboljšanju putne infrastrukture. Nastavićemo sa ulaganjima i to ne samo u putnu infrastrukturu, već i u ostalim oblastima kako bi naša Kosovska Mitrovica bila bolja i lepša, rekla je ona.

Novoizgrađeni most dugačak je 80 metara.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)