KURTI IZGUBIO U ĐAKOVICI: Velika bitka se bije za Prištinu

Novosti online

14. 11. 2021. u 20:07

ALJBIN Kurti najverovatnije je izgubio Đakovicu jer na polovini obrađenog uzorka vidi se da je A. Đini dobio 62% glasova (Ramušev), a Mimoza Kusari (Samoopredeljenje) samo 38.

КУРТИ ИЗГУБИО У ЂАКОВИЦИ: Велика битка се бије за Приштину

Foto AP

Prema prvim podacima, loše stoji u Prizrenu, a velika bitka se bije za Prištinu.

Prema prvim rezultatima koje je za opštinu Prizren objavila Centralna izborna komisija, kandidat Demokratske partije Kosova Šaćir Totaj dobio je skoro 2.000 glasova više u odnosu na svog protivkandidata Mitahera Haskuke iz Samoopredeljenja, prenosi Gazeta ekspres.

Iz CIK saopštavau da je Totaj dobio 7.748 glasova ili 58,69 odsto, dok je Mitaher Haskuka osvojio 5.453 glasa ili 41,31 odsto.

Šef izbornog štaba DPK u Prizrenu Kujtim Gaši je rekao da je na osnovu prvih preliminarnih rezultata ta partija pobedila, ali da za sada nema mesta slavlju.

U neizvesnoj trci za gradonačelnika Prištine za sada vodi kandidat Demokratskog saveza Kosova Peprerim Rama, prenosi Koha.

Kako je saopštio CIK, na osnovu 76 odsto prebrojanih glasova, Rama je dobio 30.211 ili 51,1 odsto od ukupnog broja izašlih na izbore u Prištini.

NJegov protivkandidat iz Samoopredeljenja i doskorašnji ministar zdravlja u kosovskoj vladi Arben Vitija za sada ima 28.905 glasova, odnosno 48,9 odsto glasova izašlih na birališta.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VELIKE DRAGOCENOSTI: Šta je kraljica Elizabeta II ponela sa sobom u GROB