"NIJE TO KURTI SMISLIO, VEĆ NEČIJA PAMET" - Vučić: Hapsili su čokoladice sa dugim cevima i oklopnim vozilima

Novosti online

14. 10. 2021. u 13:22

NA pitanja o situaciji na Kosovu i Metohiji, predsednik Aleksandar Vučić istakao je da Aljbin Kurti "zna da ne govori istinu i šta su mu bile namere".

НИЈЕ ТО КУРТИ СМИСЛИО, ВЕЋ НЕЧИЈА ПАМЕТ - Вучић: Хапсили су чоколадице са дугим цевима и оклопним возилима

Foto: Tanjug

Vučić je najavio da će o tome govoriti sutra na Prvoj televiziji.

Predsednik je rekao da možemo da očekujemo podršku Rusije, Kine i nekoliko malih zemalja.

- Sutra ću da govorim o ulozi svih njih i užasnom licermerju i bezumnim lažima i o hapšenju zbog čokoladica, ispucanih stotinu metaka. To im nije prvi put, to im je treći put. To je nečija pamet smislila, nije to Kurti. Prvi, drugi put kada su to radili molio sam i objašnjavao svima, i za registarske tablice su im bila potrebna oklopna vozila. Pa su ponižavali Srbe kao da se bore protiv ubica, pa su hapsili čokoladice sa dugim cevima. Njima nisu bile cilj čokoladice, već isključio provokacije i napadi na Srbe. To je sve bilo kao u Tačijevo vreme - kazao je Vučić.

- Razne objave napišu moji saradnici na mrežama, ali sam ja sam napisao one rečenice: "Teško je čoveku da donese određenu odluku, lomite se nekada danima, nedeljama, mesecima, a kada donesete tu odluku, potpuno ste rasterećeni" - kazao je predsednik.

- Pa su onda juče hapsili čokoladice sa dugim cevima i oklopnim vozilima i nisam video cilj u nikakvim čokoladicama. Njima su bile cilj isključivo provokacije i napadi na Srbe. Sve je to bilo, kao i prošli put u Tačijevo vreme, pokriveno uvek šupljom pričom kojoj stranci nas ubeđuju: "Jeste, to je borba protiv kriminala", hajde, nemoj da lažete - rekao je on.
- Sve što misle da mogu da urade protiv Srba, neka probaju pa će da vide kakva će da bude reakcija Srbije. Koliko god da nam je teško, znam šta ćemo činiti. Mi ćemo zaštiti naš narod. Kako? Nadam se da nikada nećete morati da vidite - kazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024