VUČIĆ RAZGOVARAO SA BORISOVOM: Predsednik Srbije lično uručio rođendansku čestitku za Vladimira Putina

Tanjug

07. 10. 2021. u 16:59

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se danas sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Rusije Jurijem Borisovom, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti energetike, industrije i infrastrukture.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА БОРИСОВОМ: Председник Србије лично уручио рођенданску честитку за Владимира Путина

Foto: Tanjug

Sagovornici su razmotrili i druge oblasti sa velikim potencijalom za saradnju.

Vučić je zahvalio Borisovu na velikom ličnom i profesionalnom zalaganju u razvoju odnosa između Ruske Federacije i Srbije.

Predsednik je lično uručio rođendansku čestitku za predsednika Vladimira Putina, zamolivši Borisova da mu prenese najbolje želje i srdačne pozdrave, uz poziv da što skorije ponovo poseti Srbiju.

Vučić je ocenio da su strateški odnosi dveju zemalja na izuzetno visokom nivou, te da ti odnosi i dalje napreduju.

Vučić i Borisov su konstatovali da realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata odličnno napreduje, kao i da svi projekti prate planiranu dinamiku.

Sagovornici su se dotakli i aktuelne globalne energetske krize, pa je predsednik Vučić ocenio da je u tom kontekstu gasovod koji povezuje Bugarsku i Mađarsku preko teritorije Srbije od najvećeg značaja za našu zemlju, ne samo u smislu privlačenja investicija i napretka industrijske proizvodnje, već i zbog energetske sigurnosti zemlje.

Vučić i Borisov su izrazili uverenje da će saradnja sa Rusijom u ovoj oblasti doprineti sigurnom snabdevanju naše zemlje gasom, ali i većoj efikasnosti u transportu gasa uz poštovanje najviših ekoloških standarda.

Borisov je preneo predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Putina, rekavši da su politički i ekonomski odnosi dve zemlje na najvišem nivou u novijoj istoriji.

On je posebno istakao visok stepen trgovinskih odnosa, kao i zainteresovanost ruske strane za veći izvoz srpske robe i usluga na tržište Ruske Federacije.

Predsednik Srbije je naglasio da jak potencijal za plasiranje naših proizvoda na rusko tržište i dalne nije dovolnno iskorišćen, te je ponovio spremnost Srbije za formiranje zajedničkih srpsko-ruskih proizvodnih kompanija, koje bi plasirale robu na treća tržišta.

Vučić i Borisov su na sastanku razgovarali i o konkretnim predlozima za buduću saradnju u oblasti infrastrukture i energetike, kao i u drugim oblastima od obostranog interesa.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Otvaranje fabrike u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)