MESTO ZA STVARANJE NOVIH USPOMENA: Mališani u Pivnicama kod Bačke Palanke dobili kombinovano igralište

Novosti online

01. 10. 2021. u 21:18

VOĐENI činjenicom da se najlepše uspomene stiču kroz zajedničku igru i druženje, na inicijativu porodice Danijela Murdoha iz Nemačke i Humanitarno-ekološke organizacije „Čepom do osmeha“, mališanima iz Pivnica kod Bačke Palanke, darovano je igralište.

МЕСТО ЗА СТВАРАЊЕ НОВИХ УСПОМЕНА: Малишани у Пивницама код Бачке Паланке добили комбиновано игралиште

Foto Čepom do osmeha

 U tom kutku, zajedno će vreme moći da provode deca sa i bez smetnji u razvoju. U ovoj humanoj misiji, inicijatori su imali podršku Mesne zajednice Pivnice i Opštine Bačka Palanka.

- Veoma sam ponosna što su mi moj brat Danijel Murdoh i njegova kompanija iz Nemačke, dali mogućnost da odaberem šta je najbolje za selo iz koga potiču naši koreni – kazala je Vanja Petković, predsednik Udruženja „Čepom do osmeha“. - Zbog toga što su nam deca prioritet, igralište je bio pravi izbor da sva deca imaju mesto za stvaranje novih uspomena i osmeha.

Foto Čepom do osmeha

Otvaranju igrališta prisustvovali su predškolci i učenici prvog i drugog razreda osnovne škole „15. oktobar“ iz Pivnica, a za njih i njihove drugare sa i bez smetnji u razvoju, na igralištu su obezbeđene ljuljaška sa sedištem za decu sa posebnim potrebama, ljuljška sa toboganom i opružna ljihalica.

Zahvaljujući na poklonu, Branislav Šušnjica, predsednik opštine Bačka Palanka, kazao je da će se truditi da zajednički naprave još igrališta, kao i da još više edukuju decu o ekologiji i zaštiti životne sredine.

Inače, prvo dete kome je Udruženje „Čepom do osmeha“ dodelilo pomagalo, bilo je upravo iz Pivnica.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju