AMERIKA OČITALA LEKCIJU PRIŠTINI? TV Kljan Kosova tvrdi: Stejt department kritikovao Osmani zbog akcije ROSU

Novosti online

27. 09. 2021. u 20:09

AMERIČKI Stejt department je samozvanoj predsednici tzv. Kosova Vjosi Osmani jasno stavio do znanja neslaganje sa načinom na koji su "prištinske privremene institucije", kako one tvrde "uspostavile reciprocitet za registarske tablice vozila sa Srbijom", slanjem specijalnih snaga na sever Kosova i Metohije, tvrdi TV Kljan Kosova.

АМЕРИКА ОЧИТАЛА ЛЕКЦИЈУ ПРИШТИНИ? ТВ Кљан Косова тврди: Стејт департмент критиковао Османи због акције РОСУ

Foto: Tanjug AP

Nezadovoljstvo načinom na koji je Priština organizovala akciju na severu, direktno je u subotu u Vašingtonu rečeno Osmani, saznaje TV Kljan Kosova iz svojih izvora.

- Ova akcija je ugrozila bezbednost, rečeno je Osmani iz Stejt departmenta, čime joj je stavljen do znanja zvanični stav Vašingtona o najnovijim dešavanjima na severu Kosova (i Metohije) - navodi TV Kljan Kosova.

Ta televizija navodi da je Osmani prošle nedelje boravila u poseti SAD, gde je na marginama Generalne skupštine UN, održala sastanke sa predstavnicima mnogih zemalja, ali da nije zabeležen nijedan sastanak na visokom nivou sa predstavnicima američke vlade.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)