VUČEVIĆ POVODOM SITUACIJE NA KOSOVU I METOHIJI: Nadam se da će se Albanci i njihovi mentori dozvati pameti!

Z. GRUMIĆ

24. 09. 2021. u 16:00

PODRŽAVAM stav državnog rukovodstva da nema prostora za pravljenje bilo kakvog takozvanog kompromisa sa Prištinom kada je reč o rešavanju aktuelne krize na severu Kosova i Metohije, izjavio je danas Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS.

ВУЧЕВИЋ ПОВОДОМ СИТУАЦИЈЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Надам се да ће се Албанци и њихови ментори дозвати памети!

Foto N. Karlić

Ova kriza je ponovo otvorila pitanje šta će, posle devet godina, biti sa Briselskim sporazumom i da li, s tim u vezi, postoji Zajednica srpskih opština ili ne, rekao je Vučević odgovarajući na pitanja novinara.

- Nadam se da će se Albanci, pre svega njihovi mentori i patroni, oni koji svojim nečinjenjem i prećutnim stavom dozvoljavaju to da rade, dozvati pameti i da će povući „Rosu“ snage koje su izašle na administrativne prelaze i da će se vratiti za pregovarački sto – rekao je Vučević.

On je rekao da Albanci te administrativne prelaze imaju zahvaljujući Vuku Jeremiću i Borku Stefanoviću, odnosno spoljnoj i unutrašnjoj politici koja je vođena u vreme kad su državu vodili Boris Tadić i Dragan Đilas i kad su o rešavanju pitanja Kosova i Metohije važne odluke donosili Jeremić i Stefanović.

- Ova kriza je i prilika da se podsetimo da su (neki) pričali da će Aleksandar Vučić izdati Kosovo. Devet godina (po njima) izdaje Kosovo i nikako da ga izda. I neće izdati – kazao je Vučević i dodao da nekima u Srbiji nije valjao ni Briselski ni Vašingtonski sporazum a onda, nakon proteka vremena, „vidimo da su to bile solidne stvari za Srbiju i srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji, samo što Albanci to neće da primenjuju“.

Vučević je ocenio i da je novostvorena kriza pokušaj stvaranja ozbiljnog pritiska na ono malo Srba što je ostalo na Kosovu i Metohiji.

- To je pre svega pokušaj pritiska na sever Kosova i Metohije, koji je homogeniji i člvršće se drži. Ali, mnogo je teže Srbima u Gračanici ili Štimlju, Kosovskom Pomoravlju i Ranilugu.

BONUS VIDEO - Kolona od 15 vozila specijalne policije prošla kroz Leposavić prema Jarinju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi Vihor 2024 na poligonu „Pešter“