VUČIĆ NA PRIMOPREDAJI SPECIJALNIH VOZILA: Molim ljude da se vakcinišu - Ugrozićete nekog drugog, to nije odgovorno ponašanje (VIDEO)

Novosti online

14. 09. 2021. u 11:00 >> 11:47

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić prisustvovao je danas primopredaji 26 specijalizovanih vozila za prevoz vakcina i medicinskog osoblja.

ВУЧИЋ НА ПРИМОПРЕДАЈИ СПЕЦИЈАЛНИХ ВОЗИЛА: Молим људе да се вакцинишу - Угрозићете неког другог, то није одговорно понашање (ВИДЕО)

Foto: Printscreen- Nama je ovo važno, rešava nam logističke probleme. Važno je da svi dobiju svoje vozilo, i da mogu brzo da podele vakcine. Mnogo lepo izgledaju vozila. Nažalost, trebaće nam još mnogo vakcina. Mnogo je novca uloženo u zdravstvo - rekao je predsednik Vučić prilikom obilaska vozila.
Kako je istakao, sve će biti bolje kada pobedimo koronu.

- Sva su Sitroenova vozila, baš lepo izgledaju. Dali ste im registracije po mestima gde idu - prokomentarisao je Vučić obilazeći 26 vozila.

Kako je rekao, u specijalizovane frižidere može da stane i do 20 hiljada doza.

Foto: Printscreen

- Želim još jedanput da se zahvalim Evropskoj uniji na velikoj podršci u borbi protiv kovida 19. Ovih 26 vozila za 24 opštine, jer dva vozila idu u Beograd i Novi Pazar, jako su značajna. Više nećemo morati da iznajmljujemo vozila kako bismo vakcine dopremili po Srbiji, sada sve to možemo da uradimo u najkraćem mogućem roku. Ovim smo rešili jedan značajan problem koji smo imali u distribuciji vakcina. Još jednom ću iskoristiti priliku da pozovem ljude da se vakcinišu. Vakcine su nam najznačajnije i najmoćnije oružje u borbi protiv pandemije. Imaćete za mesec dana pet vakcina. Vakcinišite se jer ćete ugroziti nekog drugog, to nije odgovorno ponašanje. Još jednom vas molim da se vakcinišete - kaže Vučić.


- Ne mogu da verujem da neko stvarno veruje u priče o čipu. Kao da slušam neke priče iz 16. veka. Ako niste prema sebi, budite odgovorni prema svojoj okolini. Šta god poželite u našim bolnicama, dobićete... Sve ovo što pričamo, sav ovaj novac koji trošimo na zdravstvo, sve to je nadoknadivo. Samo nam recite šta još treba da uradimo, da biste se vakcinisali. Odlasak svakog čoveka je nenadoknadiv, nijedan ljudski život ne može se nadoknaditi - dodaje predsednik.
- Ne znam kakve ćemo mere da donosimo, moramo da živimo, ljudi su siti svega, ali mi se nikome nećemo dodvoravati. Važno je šta je to što može da ima efekta i kako ćemo da sačuvamo ekonomiju jer mi na kraju moramo da platimo lekara - rekao je predsednik.
- Zato je važno da pričamo o vakcinaciji i neophodnosti vakcinacije - kaže Vučić. Zahvalio se delegaciji EU, koja je školama obezbedila i dezinfekciona sredstva.


O poseti Angele Merkel
- Za mene su to posebne emocije. Mnogo toga smo prošli zajedno, mnogo toga sam naučio, video, razumeo od Merkel. Da budem iskren, bilo mi je žao jutros kada je odlazila. Mnogo sam ponosan zbog onoga što je juče govorila, da jedna velika Nemačka pokazuje respekt prema Srbiji. Srećan sam i ponosan, to je jedan veliki podstrek za nas - kaže predsednik.

Za trogodišnji program 30 miliona evra

Vozila su nabavljena sredstvima IPA 2020 kroz Projekat EU za lokalni razvoj (EU PRO PLUS), koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Inače, cilj programa EU za lokalni razvoj EU PRO Plus je da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji.

Evropska unija je opredelila 30 miliona evra za trogodišnji program.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (38)