VUČIĆEVA ZDRAVICA U ČAST ANGELE MERKEL: "Veliki lideri se pamte po svojim delima"

Novosti online

13. 09. 2021. u 22:51

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se večeras Angeli Merkel, u zdravici na večeri priređenoj u čast nemačke kancelarke, na svemu što je učinila za Srbiju tokom dugog i uspešnog perioda u kojem je vodila vladu u Nemačkoj.

ВУЧИЋЕВА ЗДРАВИЦА У ЧАСТ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ: Велики лидери се памте по својим делима

Foto: AP Photo/Marko Drobnjakovic

Vučić je, kao što je prethodno i najavio, zdravicu održao na nemačkom jeziku.

- Danima slušam kako kancelarka Merkel ide u političku penziju, ali uveren sam da se takvi državnici i takvi umovi ne penzionišu - rekao je Vučić.

Izrazio je uverenje da će Merkelova svojom mudrošću i iskustvom još dugo vremena doprinositi opštem dobru.

- Veliki lideri se pamte po svojim delima, koji su rezultat jasne vizije i volje. Tako će da se pamti i vaše liderstvo -  rekao je Vučić.

Dodao je da je iskreno zahvalan Merkelovoj.

- Želim da vam se iskreno zahvalim na svemu sve što ste tokom vašeg dugog i uspešnog mandata učinili za Srbiju. Pre svega, želim da zahvalim za priliku da tokom godina sarađujem sa Vama, jer su saveti nekog ko tako dugo i uspešno vodi najsnažniju evropsku zemlju, više nego dragoceni - naveo je Vučić.

On je danas posle podne i na beogradskom aerodromu kancelarku Merkel dočekao uz srdačnu dobrodošlicu, obrativši joj se na nemačkom jeziku.

Kako je u više navrata i danas pomenuo, on je ranije obećao Merkelovoj da će naučiti nemački jezik, ali u tome nije uspeo, pa na zajedničkoj pres konferenciji, ipak, nije želeo da jedan deo govori na nemačkom, već je rekao da će to učiniti tokom zdravice na radnoj večeri.

BONUS VIDEO: ŠEST "MIGOVA" DOČEKALO ANGELU MERKEL: Sigurno nebo tokom posete nemačke kancelarke Srbiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)