IZBACUJU "LIGAŠE"? Vučević: Toj temi ćemo ozbiljno pristupiti

J. S.

08. 09. 2021. u 07:23

U RAZMAKU od svega dve nedelje predsednik LSV-a Nenad Čanak načinio je dva politička gafa, koja su povod sve učestalijih zahteva da se predstavnici njegove stranke izbace iz gradske vlasti u Novom Sadu kojim rukovode u koaliciji sa SNS-om i u kojem im je poveren deo resora infrastrukture.

ИЗБАЦУЈУ ЛИГАШЕ? Вучевић: Тој теми ћемо озбиљно приступити

Foto: Tanjug/AP Photo

Odgovarajući na ove sve snažnije inicijative, gradonačelnik Miloš Vučević najavio je juče ozbiljne razgovore sa predstavnicima ligaša:

- Moja pozicija u ovom slučaju je vrlo nezahvalna, jer lako je mojim koalicionim ili stranačkim kolegama reći da ih treba odmah izbaciti, oni ne odgovaraju za funkcionisanje grada toliko koliko odgovaram ja koji moram da celu situaciju sagledam šire, celovito i dugoročno. Sa druge strane, ne razumem ni ponašanje Čanka, ni šta je njegovo pojavljivanje na Cetinju značilo. O tome ćemo ozbiljno razgovarati.

Vučević je dodao da sa LSV-om do sada nije bilo nikakvih trzavica na lokalnom nivou, ali da očekuje da će pritisak da se ta stranka udalji iz gradske vlasti sve više rasti, te da će se "toj temi ozbiljno pristupiti".

Foto: Printskrin

Nenad Čanak

Čanak je, podsetimo, najpre u dosluhu sa ministarkom Gordanom Čomić pokušao da u Zakon o popisu stanovništva na mala vrata ugura nepostojeću "vojvođansku naciju", a minulog vikenda na Cetinju pridružio se Milu Đukanoviću i ostalim protivnicima vekovnog prava SPC da na tom mestu ustoliči mitropolita Joanikija.

Pokrajinska vlada, na čelu sa predsednikom Igorom Mirovićem, veoma oštro je osudila pokušaj stvaranja nepostojeće "vojvođanske nacije", a ništa blaža nije bila ni njegova reakcija na divljaštvo pod Lovćenom.

Mirović je uputio izvinjenje svim građanima koji su u činu "prisustva i učešća Nenada Čanka u nasilju i bezbožništvu uvideli i delić Vojvodine koju je godinama lažno predstavljao i iza koje se podmuklo krio".

- U poslednjih gotovo šest godina Vojvodina se vratila istinskom srpskom identitetu, u zajedništvu sa manjinskim identitetima, i lažni ekstremisti više ne stanuju u njenoj administraciji i ne učestvuju u njenim odlukama, niti će učestvovati u pokrajinskoj vlasti dok sam na njenom čelu - naglasio je Mirović.

Ubrzo je novosadski Odbor Pokreta socijalista, stranke Aleksandra Vulina, koja je u koaliciji sa SNS-om, zatražio da se LSV izbaci iz vlasti u Novom Sadu zbog navedenih Čankovih postupaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)