SRPSKA IMOVINA LEGITIMNA META ALBANACA: Obijena i opljačkana kuća porodice Trajković u Lipljanu

D. Zečević

01. 09. 2021. u 15:07

KUĆA porodice Trajković u Lipljanu, koja se nalazi u većinski albanskoj sredini, obijena je i opljačkana dok su članovi porodice bili odsutni. Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Zoran i Radmila Trajković u utorak uveče, po povratku kući, zatekli su obijena vrata i ispreturan stan iz kog su odnete dragocenosti.

СРПСКА ИМОВИНА ЛЕГИТИМНА МЕТА АЛБАНАЦА: Обијена и опљачкана кућа породице Трајковић у Липљану

Foto: KKiM

- Slučaj je prijavljen policiji i Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se ovaj događaj što pre rasvetli, da počinici budu pronađeni i adekvatno sankcionisani. Ovaj incident ne sme biti samo još jedan u nizu nerasvetljenih slučajeva u kojima su na meti bili Srbi s prostora Kosova i Metohije - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da je ovaj atak na porodicu Trajković uneo ogromnu zebnju i zabrinutost kako u dom porodice Trajković, tako i u ostale srpske porodice koje strahuju da je njihova imovina za Albance legitimna meta, s obzirom na to da za napade po pravilu niko ne odgovara.

- Zbog toga je kažnjavanje izgrednika koji atakuju na srpske domove jedini odgovor koji pokazuje da su normalizacija odnosa i suživot mogući - zaljučuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!