LAŽNI PROFIL GRADONAČELNIKA NOVOG SADA: Prevaranti od građana tražili novac, o svemu obaveštena policija (FOTO)

Novosti online

31. 08. 2021. u 11:19

OD građana se, sa lažnog profila, traži da daju svoj broj računa i da uplate 1.000 dinara, kako bi im posle nekog vremena na račun leglo 25.000 dinara.

ЛАЖНИ ПРОФИЛ ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА: Преваранти од грађана тражили новац, о свему обавештена полиција (ФОТО)

Foto N. Karlić

Podaci i fotografije gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iskorišćeni su za pravljenje lažnog profila na Fejsbuku, preko kojeg neko kontaktira građane i nudi im navodne donacije.

Proteklih dana gradski mejlovi zatrpani su pitanjima o tome da li i na koji način gradonačelnik nudi novac, što je upalilo "crveni alarm" u gradskoj upravi, pa je o svemu obaveštena policija.

- U pitanju je samo Fejsbuk nalog. Prijavili smo ovu zloupotrebu policiji, zato što su građani putem imejla i telefona počeli da nam se javljaju tokom jučerašnjeg dana i govorili da su sa tog naloga dobijali poruke u vezi sa donacijama - kazali su za medije iz kabineta gradonačelnika.

Foto: Printskrin Facebook

Od građana je, dodaju, traženo da daju svoj broj računa i da uplate 1.000 dinara, kako bi im posle nekog vremena na račun leglo 25.000 dinara.

- Policija pokušava da uđe u nalog, u poruke, radi svoj deo posla, da vidimo odakle su napravili ovaj nalog - dodaju sagovornici.

Lažni nalog gradonačelnika prepoznaćete, pre svega, po tome što u adresi profila piše  "alimata.koumare.98", a u zaglavlju piše "Gradonačelnik u Gradska Vijećnica".

Nažalost, ljudi prihvataju zahteve za prijateljstvo sa ovog lažnog profila.

- Poštovani gospodine gradonačelniče ukazali ste mi veliku čast vašim zahtevom za prijateljstvo - glasi jedan od komentara na stranici.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)