KAPETAN DRAGAN POSVAĐAO VULINA I ŠORMAZA: Majice sa likom Zvezdana Jovanovića izazvale sukob poslanika SNS i Pokreta socijalista

D. M.

24. 08. 2021. u 09:23

SLUČAJ Fondacije "Kapetan Dragan", koja štampa i deli majice sa likom Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića, otvorilo je sukob između poslanika naprednjaka Dragan Šormaza i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

КАПЕТАН ДРАГАН ПОСВАЂАО ВУЛИНА И ШОРМАЗА: Мајице са ликом Звездана Јовановића изазвале сукоб посланика СНС и Покрета социјалиста

Aleksandar Vulin, Kapetan Dragan i Dragan Šormaz

Šormaz, koji je tražio da Tužilaštvo reaguje zbog akcije pomenute fondacije, usput je "dokačio" i Vulina, kojeg je optužio da kao i Kapetan Dragan devedesetih, sada nekim svojim stavovima, poput izjave o "srpskom svetu", nanosi ogromnu štetu Srbiji.

Odmah su reagovali iz Pokreta socijalista, odakle su poručili da je "dobra vest što se NATO lobista Šormaz ne slaže sa Vulinom":

- Šormaz se priključio zavijanju i lavežu onih kojima smeta sve što je srpsko. Ne smeta mu najava stvaranja "velike Albanije", ne smeta mu ni plata od građana Srbije, ali mu smetaju "srpski svet" i srpsko jedinstvo.

Fondacija "Kapetan Dragan" deli majice na kojima je lik Jovanovića i natpis "Sloboda za heroja Zvezdana Jovanovića". Planiraju i pokretanje peticije za oslobođenje Jovanovića.

Vasiljković za "Novosti" poručuje da u tome što veliča čoveka koji je pravosnažno osuđen za ubistvo premijera i naziva ga herojem "ne vidi ništa sporno". Na pitanje zar nije mogao da nađe neku drugu, manje spornu ličnost, čiju bi rehabilitaciju zahtevao, kaže:

- Jovanović je 12 godina branio Srbiju, borio se protiv ustaša, mudžahedina i NATO. Ne želim da diskutujem o njegovoj krivici, ali želim da ukažem na diskriminaciju i autošovinizam. Na primer, braća Mazreku, koji su silovali desetogodišnju devojčicu pred majkom, ubili ih, osuđeni su na maksimalne kazne, da bi ih Srbija oslobodila nakon 10 meseci.

Vasiljković ne očekuje ni reakciju Tužilaštva, a o sukobu Šormaza i Vulina kaže:

- Sasvim mi je normalno da jedan izdajnik, preletač kao što je Šormaz, koji je otvoreno agent američke službe, ima sukob sa jednim patriotom kao što je Vulin. Šormaz će biti u sukobu sa svakim Srbinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!