UBRZALI SMO EVAKUACIJU: Bajden o situaciji u Avganistanu - "Prebačeno je 11.000 ljudi"

Tanjug

23. 08. 2021. u 00:15

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden rekao je danas da je evakuacija američkih državljana, Avganistanaca i drugih koji žele da odu iz Avganistana tokom vikenda ubrzana, ''iako je i dalje ranjiva zbog pretnji Islamske države'', preneo je AP.

УБРЗАЛИ СМО ЕВАКУАЦИЈУ: Бајден о ситуацији у Авганистану - Пребачено је 11.000 људи

Foto: Tanjug/AP Photo

Bajden je u obraćanju novinarima u Beloj kući rekao da je za 36 sati tokom vikenda sa aerodroma u Kabulu prebačeno 11.000 ljudi, ali nije izneo više detalja.

AP navodi da taj broj, po svemu sudeći, uključuje i avione koji nisu vojni, kao i američke vojne transportne avione C-17 i C-130 koji svakodnevno prevoze ljude iz glavnog grada Avganistana.

Agencija dodaje da desetine hiljada ljudi i dalje čekaju da budu evakuisane, što je usporeno zbog bezbednosnih pitanja i američke birokratije.

Ranije danas zvaničnici američke administracije su rekli da vojska razmatra "kreativne načine" da sprovede ljude do kabulskog aerodroma zbog "akutnih bezbednosnih pretnji".

Pentagon je prethodno naredio da šest američkih komercijalnih avio-kompanija pomognu u evakuaciji sa lokacija van Avganistana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)