PODNET ZAHTEV ZA OPOZIV DŽOA BAJDENA: "Ostavio je Ameriku na cedilu, zanemario je dužnost"

Novosti online

22. 08. 2021. u 20:25

REPUBLIKANSKA kongresmenka Mardžori Tejlor Grin podnela je američkom Kongresu tri rezolucije za impičment predsednika SAD Džoa Bajdena, između ostalog i zbog situacije u Avganistanu.

ПОДНЕТ ЗАХТЕВ ЗА ОПОЗИВ ЏОА БАЈДЕНА: Оставио је Америку на цедилу, занемарио је дужност

Foto: AP Photo/Susan Walsh

Tejlor Grin obrazložila je kako je podnela rezolucije za opoziv američkog predsednika, zbog "zanemarivanja dužnosti u Avganistanu", "kršenja imigracionih zakona i izazivanja bezbednosne krize na južnoj granici" i "uzurpiranja nadležnosti Kongresa ignorisanjem odluka Vrhovnog suda"."

Kongresmenka u rezolucijama optužuje Bajdena da je "zanemario dužnost", jer nije uspeo da "obezbedi izvlačenje na hiljade američkih civila i avganistanskih saveznika" kada su talibani preuzeli vlast u Avganistanu, te da je "naoružao neprijatelje" ostavljajući američku vojnu opremu u Avganistanu, prenosi „Foks njuz“.

Republikanci su pojačali kritike Bajdena posle uspeha talibana u Avganistanu. Prethodno je republikanski senator Lindzi Grejem rekao da „predsednik zaslužuje da bude opozvan ukoliko bilo koji Amerikanac ili Avganistanac koji je pomagao američkim snagama bude ostavljen u Avganistanu posle povlačenja američke vojske“.

Rezolucija za impičment koju je podnela Mardžori Tejlor Grin teško da može da bude usvojena u Kongresu, navodi „Foks njuz“, dok iz Bele kuće nisu reagovali na njen predlog.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!