POSLANIK BUNDESTAGA PORUČIO: Kosovo je Srbija - istina je na vašoj strani, a nasilje na strani Zapada

Novosti online

10. 08. 2021. u 11:03

POSLANIK Levice u nemačkom Bundestagu dr Aleksandar Noj gostovao je u jutarnjem programu Hepi.

ПОСЛАНИК БУНДЕСТАГА ПОРУЧИО: Косово је Србија - истина је на вашој страни, а насиље на страни Запада

Foto: Printskrin Hepi TV

Aleksandar Noj na pitanje voditelja Milomira Marića zašto su Srbi u očima Nemačke uvek zločinci, a nikad žrtve, kaže da je to jedan fenomen koji postoji od ranije.

- Kada idemo unazad do I svetskog rata, a i pre toga sa osnivanjem države Srbije, kao jedan protiv model K und K monarhiji, pošto su Srbi uvek u očima Austrijanaca i Nemaca bio narod koji je sklon bunama i pobunama i koji nisu akceptirali prisustvo Austrije i Nemačke, njihovu moć prema Balkanu, a imaju i kulturnu i istorijsku bliskost prema Rusiji, pa se vide kao neka vrsta geopolitičkog protivnika. To donekle objašnajva zašto postoje ta jaka predubeđenja prema Srbiji. Protivnici se u Nemačkoj ili u zapadnoj politici rado demonizuju, pre svega političko vođstvo, a u pogledu Srbije i narod. Mi smo nalazili naslove u nemačkim novinama - Srbi ubice, Srbi zločinci... Kritika nikad nije pogađale Hrvate, muslimane ili Albance sa KiM. Sam razum čoveku zabranjuje jednu takvu percepciju - rekao je dr Aleksandar Noj.

On kaže da Nemačka posmatra jugoističnu Evropu kao neku pozadinu, ispod visine pogleda.

Milomir Marić je podsetio da je Noj jedan od retkih političara koji je u Bundestagu rekao da su Kosovo i Metohija deo Srbije.

- Ustav govori u korist Srbije. Međunarodno pravo govori u korist Srbije. Istorija govori u korist Srbije, ali moć i nasilje govori za Zapad. To je politika Zapada trenutno. Na silu se menjaju granice, razbijaju se države i stvaraju se nove države manjeg formata. Iz Jugoslavije je stvoreno 7 malih država - rekao je nemački političar.

Aleksandar Noj kaže da u EU nema raspoloženja za proširenje.

On je rekao da je Severna Makedonija promenila ime i poklonila svoj identitet da bi bila primljena u EU. One zemlje koje su nekad bile deo Jugoslavije, pa postale nezavisne, a sada su je predale EU.

Srbija ima nezavisnost i suverenost, a to Zapadu smeta, smatra on i kaže da EU posmatra kao veliki greh srpske politike to što nismo uveli sankcije Rusiji.

Kada je Milomir Marić podsetio da Nemačka zarađuje ogroman novac od saradnje sa Rusijom, Noj je objasnio licemerje Zapada.

- Nemačka to sme, Srbija ne sme - rekao je Noj. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju