VUČIĆ O SITUACIJI U BIH: Nametanje odluka nikada nije donelo dobre rezultate - 4. avgusta sastanak sa rukovodstvom Republike Srpske

Novosti onlajn

27. 07. 2021. u 12:47

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i iz dijaspore, učesnike kampa "Srbija te zove 2021".

ВУЧИЋ О СИТУАЦИЈИ У БИХ: Наметање одлука никада није донело добре резултате - 4. августа састанак са руководством Републике Српске

Foto: Printscreen/Pink

Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik je govorio i osituaciji u Bosni i Hercegovini: 

- Mi s pažnjom pratimo događaje u Sarajevu i Banjaluci. Razume se da nametanje odluka nikada nije donelo dobre rezultate. Mi ćemo 4. vgusta u Busijama, krajiškom naselju obeležiti godišnjicu progona srpskog življa i tada ćemo sigurno imati sastanak sa rukovodstvom Republike Srpske. Želim mir, nećemo sukobe i uzavrelu atmosferu. Ja se nadam da svi dobro razumeju da je prioritet mir. Izaćičemo sa konkretnim predlozima kako da sa Bošnjacima vodimo razgovor - istakao je predsednik. 

Na činjenicu da je Izetbegović rekao da predstavnici RS ne bojkotuju izbore već su ranije otišli na odmor, predsednik je prokomentarisao:

- Plašim se da je situacija mnogo ozbiljnija od bilo kakvog odmora. Vreme je da Srbi i Bošnjaci, kao i Hrvtai razgovaraju. Mi smo naučili da od zemlje gubitnika, postanemo jedna od najboljih u Evropi. Zato je za nas važan mir. Ako pogledate retoriku u BIH, treba ljudi da ako razmišljaju o sukobima, razmišljaju da to neće samo da pogodi druge već i njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)