IMPERIJA DRAGANA ŠOLAKA POLAKO PROPADA? Lično bogatstvo ogromno - gubici kompanija preveliki

Novosti onlajn

24. 07. 2021. u 15:42

POSLOVNI podaci govore da je bizbis Dragana Šolaka u velikim problemima.

ИМПЕРИЈА ДРАГАНА ШОЛАКА ПОЛАКО ПРОПАДА? Лично богатство огромно - губици компанија превелики

Foto Jutjub

Šolak je sve nade u opstanak svoje imperije uložio u zadržavanje visokoprofitnih prava na prenose utakmica engleske Premijer lige, ali je to izgubio, nakon cega nastaju dodatni problemi.

Dragan Šolak poseduje lično bogatstvo od najmanje 1,3 milijarde evra; ima raskošnu vilu na Ženevskom jezeru za koju je samo na ime poreza na imovinu platio 7,5 miliona evra;  ima tri aviona, dva “falkona” i “cesnu”, ukupne vrednosti 87 miliona evra; vlasnik je više golf terena u Sloveniji i Beogradu; drži luksuzni poslovni prostor u Luksemburgu, Holandiji i širom bivše Jugoslavije.

Šolak je zadužio Junajted grupu sa 3,3 milijarde evra, a cifra koja mu je potrebna da akumulirani poslovni gubitak svoje imperije iznosi tačno 577.191.000 evra. Više od pola milijarde evra, skoro 600 miliona evra, je ukupni minus u poslovanju Junajted grupe.

Ovo su zvanični podaci iz finansijskih izveštaja te grupacije, u kojima se navodi i da su samo prošle godine napravili gubitak od 73 miliona evra, plus još deset miliona u prvom kvartalu ove godine.

Dragan Šolak svoj kapital drži u Luksemburgu, Švajcarskoj i “poslovnim rajevima” poput Devičanskih ostrva, a naša zemlja mu pre svega služi za ubiranje para preko SBB-a i prenos novca u inostranstvo.

Englezi tražili Šolaku avans od 200 miliona

Junajted grupa i Dragan Šolak su zbog prezaduženosti i ogromnog minusa u poslovanju izgubili kreditnu sposobnost, što znači da ne mogu više da se zadužuju kod banaka za nove investicije, odnosno ne mogu da dobiju bankarske garancije.

Upravo zbog toga je engleska Premijer liga tražila od Junajted grupe - a ne od Telekoma Srbija kako su lagali na N1 i ostalim Šolakovim medijima - avans od čitavih 200 miliona evra za dobijanje prava na ekskluzivne prenose utakmica, što ovi nisu imali da daju.

A kako je objavio list Kurir, u drugom krugu tendera za Premijer ligu, nakon što je u prvom krugu najviše ponudila Junajted grupa, ponuda Telekoma je bila veća od Šolakove za samo pet odsto.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju