ŠAPIĆ PORUČIO: "Kriminalac pokušava da optuži Vučića da je sa njim sarađivao!"

Novosti onlajn

22. 07. 2021. u 22:26

ALEKSANDAR Šapić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, reagovao je na tekst koji je objavio Krik, a tiče se svedočenja Veljka Belivuka.

ШАПИЋ ПОРУЧИО: Криминалац покушава да оптужи Вучића да је са њим сарађивао!

Foto: Novosti

NJegovo saopštenje prenosimo u celosti: 

"Ukoliko je sasvim normalno da neko ko je osvedočeni kriminalac, ubica i čovek sa čijim zverstvima se srpska javnost tek upoznaje, optuži predsednika države da se sa njim viđao i sarađivao. 

I to sve prenesu mediji koji sebe nazivaju "objektivnim" i to kao nešto što "lako može biti i istina".

Ukoliko nakon toga, pojedini političari krenu da uzimaju njegovu izjavu kao zdravo za gotovo i traže da reaguje državni tužilac.

To znači da je u Srbiji sasvim normalno da sutra bilo ko optuži i nazove patrijarha jeretikom, učitelja nepismenim, lekara krvnikom ili vojnika izdajnikom.

I da bez obzira na relevantnost osobe koja optužuje, ga nakon toga mediji provuku kroz blato, a političari koji procene da mogu politički da profitiraju, pozovu tužilaštvo na reakciju, pod plaštom tobožnje brige za istinu i pravdu.

Da li smo svesni u tom slučaju, kakvo ćemo društvo i državu dobiti?

Da li smo svesni da ćemo dobiti državu u kojoj će se svako ko ima para ili kontroliše medije, moći obračunavati, suditi i presuđivati bilo kome, bez obzira na istinu i pravdu.

Ukoliko budemo svesno uništavali vitalne institucije društva.

Crkvu, vojsku, školu ili bolnicu, a time i simbole tih istih institucija - sveštenika, vojnika, učitelja ili lekara.

Ili instituciju predsednika države, koga narod neposredno bira na izborima.

Sutra nećemo više imati državu, nego jednu anarhističku tvorevinu u kojoj će vladati kriminalci, strane službe ili ljudi koji mogu svojim kapitalom i kontrolom medija da odlučuju kada, gde i kako će se sa nekim obračunati, bez obzira na posledice po državu, društvo i narod koji u njoj živi.

Zbog svega ovoga što sam napisao, molim svakog iole normalnog čoveka, bez obzira na političko opredeljenje, da ne dozvoli da ovakav vid društvenog pravila zaživi i da što je najgore, preraste u legitiman vid političke borbe.

Ovo je pandorina kutija koja ako se otvori, niko živi neće moći više da zatvori i mi od tog momenta kao država više postojati nećemo.

Svaki normalan čovek ovakve stvari neće podržati, a svaki iole odgovoran političar se mora protiv ovakvih stvari po svaku cenu boriti.

Ja ću se boriti i štitiću svaku vitalnu instituciju srpskog društva, jer bez nje ne postojimo, ni kao narod ni kao država!

Među tim institucijama je i institucija predsednika države.

Danas se u toj situaciji našao kao predsednik Srbije, a takođe i kao moj prijatelj, Aleksandar Vučić.

NJemu verujem i kao predsedniku i kao svom prijatelju i spreman sam da stanem u njegovu zaštitu, kako ljudski tako i politički, bezrezervno i nedvosmisleno", navedeno je u saopštenju Aleksandra Šapića. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)