IMAMO DOKAZE DA SU HTELI DA UBIJU VISOKOG ZVANIČNIKA: Vučić o Belivukovom klanu - "Više nikada neće ugledati svetlost dana"

Novosti online

22. 07. 2021. u 13:19

Vučić je izjavio da su napadi na njega od strane Veljka Belivuka bili očekivani i predviđani. On je tokom današnjeg obraćanja u Kragujevcu istakao i da nadležni organi imaju dokaze da je Belivukov klan planirao ubistvo visokog zvaničnika.

ИМАМО ДОКАЗЕ ДА СУ ХТЕЛИ ДА УБИЈУ ВИСОКОГ ЗВАНИЧНИКА: Вучић о Беливуковом клану - Више никада неће угледати светлост дана

Foto: Tanjug/D.K.

- Ovo govori o očaju onih koji nas za bilo šta optužuju, onih koji nemaju program, koji su pljačkali zemlju. Njihova nada je Belivuk! Imamo dokaze da su planirali ubistvo visokog zvaničnika. Ubistvo drugog su najavljivali. Oni su ubili Kiću i mnoge druge. Monstruozna je to banda. Obećavam vam da će država da uradi sve da tužilaštvo ima dovoljno dokaza da više nikada ne ugledaju svetlost dana - kaže Vučić.

Prethodno je predsednik je da je logično da ubice i koljači kada vide kada stigne optužnica i vide dokaze, pokušau da se politički izvlače iz svega, dobiju političku podršku kao što su je dobili od pojedinih političara.

Vučić je, na pitanje da prokomentariše objavu "Krik-a" o tome šta je Belivuk rekao policiji pominjući ljude sa vlasti, ukazao da je taj isti „uvaženi gospodin rekao da nije nikoga ubio, zaklao, da u fina gospoda kojima je smestio režim".

Istako je da je ponosan na činjenicu da su njega optužili jer svakome je jasno da su se, kako je rekao, viđali sa mnom to ne bi pomenuli.

- A nisu pomenuli one s kojima su se stvarno viđali, sa kojima su sarađivali u i izvan zemlje. Nikada u životu nisam video tog čoveka, niti razgovarao sa njima - kazao je on.

Vučić je istakao da, ako se video s njima na bilo kojoj lokaciji, ili razgovarao sa njima, ne samo da je spreman da se skloni sa mesta predsednika, već i sam da se prijavi i ostane zatvoru do kraja života.

Zašto su izabrali takav način odbrane - nisu ga oni smislili, već oni koji im donose poruke. Obelodanićemo kako mafijaški konsiljere donosio te poruke", najavio je on.

Komentarisao je kako Belivuk i njegov saučesnik tvrde da je sve u dogovoru s njim radio.

- Jedan je rekao da smo se sastajali u stanu na Zvezdari, drugi u kući u Ritopeku. Razmišljao sam dugo da li da odgovorim. Narednih dana biće zanimljivo jer ću se obratiti naciji. Potrebno mi je 48 sati ili možda nešto manjed a pokažem istinu“; najavio je on.

- Belivuk očekuje da bude kandidat za predsednika, a Marko Mesar za premijera jer su u mnogome zadužlili prijatelje na sceni - primetio je Vučić ironično.

Vučić je kazao da je, kada je hapsio Miškovića već rekao da neće nikome da plaća reket, i da je znao da će ga to skupo koštati jer se radilo o jednom od najmoćnijih tajkuna.

-Znao sam kako će da usledi i koliko godina će se voditi kampanja protiv mene. Prvi put kada sam izgovorio da ne razumem kako je moguće da se promenio DNK nalaz u vezi ubistva na šinama, kreće moje prisluškivanje, kampanja kako sam spasavao neke žene od sudova što su bile moje ljubavnice ili šta drugo, do toga da sam imao odnose sa muškarcima, nekim voditeljima - objasnio je on dodajući da su to sve sitnice.

Tražili su sve vreme od mene suštinski da plaćam reket.

- I u ovim tekstu kažu "ako se Vučić ne opameti". Neću da plaćam reket, nastaviću da pokazujem narodu da ćemo da pobedimo ubice, kriminalce, i sve pomagače, kako političke, tako i medijske i sve druge. Neću da se povlačim pred ubicama i koljačima, i njihovim političkim pomagačima - poručio je on.

Vučić je kazao da će se „boriti dok je živ, boriti za slobodnu Srbiju, i da nikada neće imati bilo ko pravo da ubija nekoga".

- Ma koliko meni bilo teško tućiću se protiv ubica, ako ništa ponosan sam na činjenicu što su mene videli kao najvećeg neprijatelja, nekog koga ne mogu da potkupe i uplaše. Niko od njih nikada me neće uplašiti, boriću se istinom do poslednjeg daha - rekao je on.

Vučić je kazao da je spreman odgovori na sve nadležnim organima i da ide na poligraf.

Kaže i da vlasti poseduju dokaze kako su smišljali priče i govorili „kako ćemo poludeti od besa".

- Nisam poludeo od besa već ponosa što ne možete da me uplašite ni snajperima, ni milionima od droge - naglasio je on.

Istakao je da će vlasti osigurati aktuelni mir, u kojem proteklih meseci nije bilo nijedno mafijaško ubistvo.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)