POVODOM navoda pojedinih medija da je Srbija "udarila šamar" EU time što je vratila ambasadora u Siriju nakon poslednjih izbora iz Ministarstva spoljnih poslova kažu za "Novosti" da se diplomatski odnosi dve države nikada nisu prekidali, kao i da oni nisu upereni protiv bilo koje države ili organizacije.

Komentari (5)

denis

18.07.2021. 18:45

Strateški, prioritetni interes EU je da nema diplomatske odnose sa Sirijom? Sirijski režim toliko utiče na sve zemlje EU, pa EU i SAD su razbucali tu zemlju, da li je moguće da sada nemaju preča posla?

buki

18.07.2021. 23:18

@denis - Uništili su Siriju i još uvek je uništavaju. Ameri kradu naftu i prodaju terotistima, Turci sve ostalo ( drva, maslinovo ulje, čak su čitavu prugu demontirali a pragove i šine prebacili u Tursku). Izrael u proseku jednom nedeljno bombarduje Damask i da Asadu nije Rusa, Sirija odavno ne bi ni postojala. Podelile bi je komšije uz blagoslov ''demokratske''EU. Strašno šta Nato fašisti uradiše sa tom prelepom zemljom i još imaju potrebu da zabrane drugima prijateljstvo sa tim napaćenim narodom. Smrdljive Zapadne nakaze i krvopije!

Ivan Bezdomni

18.07.2021. 21:41

Ne samo da je ovo korisna odluka za našu državu, već je i pravična i poštena uopšteno gledano u međunarodnim odnosima. Svaka čast.