DAN POKRETA SOCIJALISTA Vučić: Vaš pokret ne vidim kao koalicione partnere, već kao saborce za jaku, modernu i slobodnu Srbiju

Novosti online

18. 07. 2021. u 12:20 >> 11:56

POKRET Socijalista obeležava 13 godina postojanja.

ДАН ПОКРЕТА СОЦИЈАЛИСТА Вучић: Ваш покрет не видим као коалиционе партнере, већ као саборце за јаку, модерну и слободну Србију

Foto: D.Milovanović

Obraćanje predsednika Pokreta socijalista i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina

- Vučić je govorio ljudima u lice ono što neko nije smeo da govori ni preko poruka. Vi ste verovali meni, ja sam verovao Vučiću, sad se vidi da smo bili u pravu. Sada se vidi kako smo ojačali Srbiju ekonomskim reformama. Bilo je teško, ali smo bili zajedno - rekao je Vulin.

Foto: Printskrin

- Lako je imati ministar MUPa kad imate predsednika koji je u stanju da vas podrži i pohvali. Borbenijih i tvrdoglavijih nema od nas u Pokretu Socijalista. 

- Sakupili smo se da pričamo o tome kakvi ćemo da budemo a ne kakvi smo bili. Pred nama su izbori. Srbija će morati da odluči da li će da sačuva vojnu neutralnost ili će da se pridruži NATO-u. Izbori su izbori za nastavak politike Aleksandra Vučića ili će se Umanjiti- naglasio je Vulin.

- Kandujte se, predsedniče niko ne može da vodi Srbiju kao vi, drugima ne verujemo. Nema vremena da tu ulogu preuzme neko drugi. Ne odustajte. Znam da ste povređeni, znam da su vas povredili oni koje ste stvorili. Znam da ume da bude teško, ali ili ćete preuzeti ulogu koju vam je narod Srbije dodelio, ili će san o ujedinjenju ostati za neka druga pokoljenja. Okupili ste nas jednom, okupite nas ponovo, da budemo jedno kao što smo zaslužili, gospodine predsedniče, na vama je odgovornost- Pozvao je Vulin predsednika Vučića da se kandiduje za predsednika Srbije. 

Foto: Printskrin TV Pink

Obraćanje predsednika Vučića

- Drago mi je što danas govorim, ovo nije jednostavno, jer ne moram uvek da delim vaše vrenosti, pogotovo jer mi Vulin nije samo koalicioni partner, već prijatelj. Spaja nas poštovanje koje gajimo prema državi, iako možda nemamo iste vrednosti. -rekao je predsednik Vučić.

- Od političkih partija najviše volim SNS, a zašto poštujem Pokret socijalista je taj što bi Vulin prvi ustao u odbranu naše zemlje ne mareći za to kakve će posledice biti i da li će ga napadati u pojedinim medijima. Ljudi koji su u politici prave sigurne kuće svuda, da malo budu dobri sa jednima, da budu dobri sa drugima, to nije slučaj sa Vulinom. Najviše koga napadaju pored njega, za nijansu, sam ipak ja. Kada mene neko dirne, ali jednako i Vulina dirne, ustaću i suprostaviću se onima koji su našu zemlju uništili. Ono što je važno, nikad neću da se složim sa Vulinom oko Vulina i Obrenovića, ali oko onog što je napravljeno u poslednjih devet godina je impresivno. Bićete ponosni na Vulina na ono što se izgradilo za njegovo vreme.

Preneo je i anegdotu sa Briselskih pregovora, podsećajući da je na početku Vulin bio deo delegacije.

- U početku je išao sa mnom u Brisel, sad je oslobođen te muke. Uvek je brinuo, a ja sam puštao da se muči, a ja mu samo namignem, nemoj da brineš, ništa neću da prihvatim. u tom trenutku se njegovo lice ozari, ne može da sakrije sreću. Sad mi je teško jer ga nema sa mnom, tako da moram sam da se mučim-  našalio se predsednik. 

Na kraju on je dao Vulinu savet da ponekad izbroji do deset, naglasivši da treba da posluša savet godinu dana starijeg od sebe.

Obraćanje Andrije Mandića

Okupljenima se obratio i Andrija Mandić, koji je naglasio vezu između Srbije i Crne Gore, istakavšti da je Srbija veliki oslonac Crnoj Gori. 

- Srbija je tokom litija poslala veliku podršku Crnoj Gori. Litije su održavane u Crnoj Gori, Srbiji, kao i Republici Srpskoj. 

Stigao je predsednik Vučić, koji će se nešto kasnije obratiti obratiti građanima.

Okupljenima se prvo obratio Komandant Prištinskog korpusa i herojske treće armije General Pukovnik Vladimir Lazarević. 

Počelo intoniranje himne.

U Sportskom centru Šumice Pokret socijalista održaće skup povodom obeležavanja 13. godišnjice partije.

Na skupu će govoriti predsednik Pokreta socijalista i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024