GRAĐANSKA INICIJATIVA SDP OLIVER IVANOVIĆ: Posle tri godine sudski proces se pomera sa mrtve tačke

D. Z.

15. 07. 2021. u 08:49

GRAĐANSKA Inicijativa SDP Olivera Ivanovića ocenila je da se posle više od tri godine od brutalnog ubistva lidera ove inicijative, Olivera Ivanovića konačno sudski proces pomera sa nulte tačke.

ГРАЂАНСКА ИНИЦИЈАТИВА СДП ОЛИВЕР ИВАНОВИЋ: После три године судски процес се помера са мртве тачке

Foto: D. Z.

Naime, u saopštenju za javnost G.I. SDP ističe da iako je na samom  početku, G.I.SDP pozdravlja sve napore koji se vode ka rasvetljavanju i pronalaženju ubica i nalogodbodavaca.


-Mada, ima nekih nelogičnosti koje su evidentne. Naime, podiže se optužnica za “pomaganje u zločinačkom poduhvatu”, a niko ne zna kome su “pomagali” - opominje se u saopštenju G.I. SDP povodom sudskog procesa koji se posle gotovo tri i po godine, po najnovijoj trećoj po redu optužnici, vodi pred Osnovnim sudom u Prištini za ubistvo Olivera Ivanovića.

-Najnovije inofrmacije da će biti uključen veliki broj svedoka, među kojima ima nekih koji nisu poznavali Olivera, niti sa njima imali ikakve dodirne tačke, takođe je nejasan, kao i njihova uloga. U tom smislu je i izjava bivšeg sudije Euleksa Malkoma Simenseu parlamentu samoproglašene države Kosovo koja unosi neke nove momente, nedorečene i nepoznate do sada - navodi se u saopštenju za javnost koje je G.I. SDP prosledila u četvrtak ujutru. Iz ove Inicijative dodaju da će pratiti proces suđenja i ukazivati na sve za šta smatraju da je u funckiji pravde, a šta skreće ili zaustavlja razvoj sudskog procesa. Inače, pred prištinskim Osnovnim sudom prvo ročište po najnovijoj potvrđenoj optužnici održano je 6. jula dok je nastavak suđenja zakazan za 30. avgust, kao i 1. septembar, odnosno 14. i 17. septembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba