ZAHAROVA ODBRUSILA NEMAČKOJ ZBOG KOSOVA: Zašto naoružave lažnu državu u kojoj je "široko rasprostranjen organizovani kriminal“?

Novosti online

14. 07. 2021. u 12:08

PREDSTAVNICA Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ukazala je na kontradiktorne akcije Nemačke na Kosovu: dok MIP ove zemlje upozorava da se više stotina hiljada jedinica lakog oružja nalazi u rukama privatnih lica, nemački proizvođači oružja isporučuju tamo velike partije naoružanja.

ЗАХАРОВА ОДБРУСИЛА НЕМАЧКОЈ ЗБОГ КОСОВА: Зашто наоружаве лажну државу у којој је широко распрострањен организовани криминал“?

Foto: EPA

- Novinari nemačkog lista Neues Deutschland pronašli su znake lakog razdvajanja ličnosti u sopstvenoj vlasti - napisala je Zaharova na telegram - kanalu.

Po njenim podacima, na sajtu MIP Nemačke, u delu preporuka za posete stranih država, o (tzv.) Kosovu je napisano: „Široko rasprostranjen organizovani kriminal. Na Kosovu se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja. Faktori koji ograničavaju njihovu upotrebu su niski".

- Apsolutno pošten opis situacije u kriminalnom regionu koji neki nazivaju „zemljom mogućnosti“, a drugi – „crnom rupom“. To se često dešava, kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem.

- Bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju - naglasila je Zaharova.

- U tom kontekstu, u medijima je procurilo pismo proizvođača naoružanja „Hekler i Koh“ i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Kosovu isporuči još jedna partija automatskog oružja u vrednosti od preko pola miliona evra. Ponavljam: „još jedna“, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja) - zaključila je portparolka MIP-a.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!