NOVA PROVOKACIJA ZA SRBE NA KOSOVU: Popović istakao - Ovo je četvrti incident za manje od mesec dana

Tanjug

11. 07. 2021. u 15:39

OPŠTINA Gračanica podnela je prijavu zbog uništavanja javne imovine protiv N.N. izvršilaca koji su tokom noći crnim sprejem prefarbali tablu sa natpisom Gračanica na regionalnom putu Priština-Gnjilane.

НОВА ПРОВОКАЦИЈА ЗА СРБЕ НА КОСОВУ: Поповић истакао - Ово је четврти инцидент за мање од месец дана

Foto Privatna arhiva

Predsednik opštine Srđan Popović kaže da je tzv. Kosovska policija time što nije otkrila izvršioce ranijih incidenata otvorila prostor da se nastavi sa provokacijama srpskog stanovništva.

Opština Gračanica podnela je prijavu zbog uništavanja imovine nakon što su meštani jutros prijavili da je na izlazu iz Gračanice crnim sprejem prefarbana tabla s nazivom mesta, a Popović kaže da je nedopusto da se i dalje ne zna ko u poslednjih mesec dana u kontinuitetu tokom noći uništava javnu imovinu i unosi nemir među srpsko stanovništvo.

- Ovo je četvrti incident na teritoriji naše opštine za manje od mesec dana. Mi i dalje ne znamo ko konstantno hara opštinom tokom noći unišavajući javnu imovinu, lomi zastave srpske pravoslavne crkve i ispisuje grafite sa parolama (tzv.) OVK. Policija očigledno nije kadra da radi svoj posao dovoljno dobro, a Priština i međunarodna zajednica ostaju neme nad sve učestalijim pritiscima - kaže Popović.

Navodi i da je natpis Gračanica prefarban na mestu koje je veoma blizu onom gde je pre nekoliko meseci postavljen bilbord sa natpisom “Sloboda ima ime UĆK” na ulazu u Kišnicu, gde, kako navodi, u stalnom strahu živi desetak preostalih srpskih porodica. Popović kaže i da je pre nedelju dana zatražio pojačane patrole KFOR-a i pojačan rad policije kako bi srpsko stanovništvo bilo bolje zaštićeno, ali dodaje da se uprkos apelima incidenti i provokacije nastavljaju.

Predsednik opštine Gračanica još jednom je apelovao na tzv. policiju da odgovorno radi svoj posao, a na KFOR da pojača patrole na teritoriji opštine Gračanica, navedeno je u saopštenju opštine Gračanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)