ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Učešće na samitu KP Kine velika čast za SNS

Tanjug

06. 07. 2021. u 14:35

POTPREDSEDNIK Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić izjavio je danas da je velika čast za SNS to što učestvuje na onlajn samitu povodom 100 godina Komunističke partije Kine i istakao da je to pokazatelj odnosa Srbije i Kine, ali i odnosa koje imaju predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping.

АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Учешће на самиту КП Кине велика част за СНС

Foto: Tanjug

Šapić je novinarima uoči početka samita na kojem će govoriti predsednik Vučić, rekao da je učešće najveće partije potvrda dugoročne saradnje Srbije i Kine i svega onoga što je Kina uradila za našu zemlju u poslednjih nekoliko godina.

- Razvoj srpske privrede danas ne može da se zamisli bez kineskih investicija, a da ne govorimo o situaciji u najteže vreme kovid krize kada su nam kineski prijatelji prvi pritekli u pomoć - rekao je Šapić.

Naveo je da svetska ekonomija ne može da se zamisli bez Kine, a da činjenica da je Srbija najbliži i najstabilniji partner Kine u ovom delu Evrope, daje nam za pravo da smo na dobrom putu.

- Verujemo da će ta saradnja biti još jača i kvalitetnija ne ugrožavajući naše odnose sa Rusijom i zapadnim partnerima - kazao je Šapić.

Čestitao je Komunističkoj partiji Kine 100 godina od osnivanja i izrazio nadu da će u budućnosti saradnja Srbije i Kine biti sve jača, brža i uspešnija.

U sedištu SNS-a je prisutno oko 300 funkcionera te stranke koji će zajedno sa Vučićem učestvovati u programu samita, a koji će direktno prenositi kineska nacionalna televizija CGTN.

Na samitu će učestvovati predstavnici 21 zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)