LONČAR: Znamo kakav su status imali lekari u vreme Đilasa

Novosti online

06. 07. 2021. u 12:26

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je Stranka slobode i pravde u nedostatku ozbiljnih, argumentovanih i konkretnih primedbi na funkcionisanje zdravstvenog sistema, punu pažnju usmerila na "neophodnost podele flajera" i "nedostatak putokaza" u Kliničkom centru Srbije.

ЛОНЧАР: Знамо какав су статус имали лекари у време Ђиласа

Zlatibor Lončar

- Krucijalne primedbe - primetio je Lončar u pisanoj izjavi.

- Možda bi najbolje bilo da lekari, umesto da leče građane, po KCS-u dele flajere? Ili da za te poslove podele flajera i izrade bilborda po krugu bolnice, poslove PR-a i marketinga KCS angažuje neku od mnogobrojnih Đilasovih marketinških firmi, da im omogući laku zaradu, kakvu su pravili kroz različite kombinacije dok su vladali? - upitao je Lončar.

Ministar je istakao da se novi KCS gradi ubrzano, da su radovi u punom jeku, kao i da ni jednog trenutka tokom čitavog perioda izgradnje, pružanje zdravstvenih usluga pacijentima kojima su neophodne nije bilo zaustavljeno ili onemogućeno.

- Da, pojedine ambulante su izmeštene, premeštene na druge lokacije u krugu KCS, ali rade, svakoga dana, svakoga časa - naveo je Lončar.

Kako je rekao, Đilasu i "njegovim stručnjacima za zdravstvo" smeta i to što su pojedini lekari, posle godinu i više dana rada u crvenim zonama i uslovima kovid epidemije, pronašli par dana da se odmore, da najzad budu nekoliko dana zajedno sa porodicama, pripremajući se za, po svemu sudeći, novu, jesenju borbu sa virusom korona.

- Znamo kakav su status imali lekari u vreme Đilasa, kada su klinički lekari u bolnicama imali plate koliko danas imaju medicinske sestre i tehničari. Na sreću građana, vreme tajkuna u Srbiji je prošlo. Srbija se gradi i razvija, zdravstveni sistem unapređujemo i razvijamo svakoga dana, a oni kojima to smeta, mogu da dele flajere, a ne lekcije građanima Srbije - dodao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024