HARADINAJ UDARIO NA EU: Zločinac postavio i sraman uslov za "Mini Šengen"

Novosti online

04. 07. 2021. u 17:18

LIDERK ABK Ramuš Haradinaj rekao je da ekonomska unija među zemljama regiona, balkanski "Mini Šengen", ne može da se uspostavi dok Srbija ne prizna lažnu državu Kosovo, prenosi Reporteri.

ХАРАДИНАЈ УДАРИО НА ЕУ: Злочинац поставио и сраман услов за Мини Шенген

Foto: EPA

Haradinaj je naveo da će sa priznanjem biti "uklonjenje prepreke za Mini Šengen.

- Kada se dogodi priznanje, uklanjaju se i prepreke za "Mini Šengen". Sve dok nas Srbija ne prizna, to je nepravedna situacija. (Tzv.) Kosovo je u nejednakoj poziciji u odnosu na druge zemlje u regionu, preokret bi trebalo da bude priznavanje (tzv.) Kosova, a zatim i mini Šengen - rekao je Haradinaj.

Po njegovim rečima, EU ne može da vodi dijalog, već to moraju biti SAD.

- Moramo pozvati Ameriku za sto u dijalogu, a ne da napredujemo u dijalogu bez Amerike. EU nije jedinstvena, pet zemalja još nisu priznale (tzv.) Kosovo. Dvoje visokih zvaničnika EU kojima je povereno pitanje dijaloga dolaze iz zemalja koje ne priznaju (tzv.) Kosovo. Borelj iz Španije, Lajčak iz Slovačke. SAD nisu izrazile dilemu oko (navodnog) suvereniteta (tzv.) Kosova. Nama je u interesu da SAD budu za nama za stolom. Bajdena, kog lično poznajem, zanimaju balkanska pitanja, on poznaje albansko pitanje i uveravam vas da je idealno vreme da potražite pomoć SAD - dodao je Haradinaj.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)