POZIV ŠVEDSKOJ DA POMOGNE: Goran Rakić o bezbednosnoj situaciji u povratničkim sredinama na Kosovu

D. Z.

29. 06. 2021. u 22:51

MINISTAR za zajednice i povratak Goran Rakić, sastao se danas sa ambasadorkom Švedske na Kosovu Karin Hernmark, i s njom razgovarao o bezbednosnoj situaciji u povratničkim sredinama i političkoj situaciji na Kosovu.

ПОЗИВ ШВЕДСКОЈ ДА ПОМОГНЕ: Горан Ракић о безбедносној ситуацији у повратничким срединама на Косову

Foto: D.Z.

On je tom prilikom posebno istakao zabrinutost povodom poslednjih dešavanja u Đakovici i zahteva za ponovnim proterivanjem jedine povratnice u ovom gradu, Dragice Gašić.

Ministar Rakić je istakao da su poslednja dešavanja u Đakovici loša poruka raseljenima i kazao da predstavnici međunarodnih institucija i organizacija na Kosovu moraju hitno da se uključe u rešavanje ovog problema. Zamolio je da u okviru svojih mogućnosti pomogne u prevazilaženju veoma teške situacije.

Tokom sastanka je takoće rečeno da Švedska treba da posluži kao primer kada je u pitanju zaštita ljudskih prava i da se institucije na Kosovu moraju više i iskrenije zalagati za unapređenje procesa povratka.

Ministar Rakić je ambasadorki Hernmark zahvalio na konstruktivnom razgovoru i izrazio uverenje da će saradnja Ministarstva za zajednice i povratak i Ambasade Švedske na Kosovu i u budućnosti biti na zavidnom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)