ŠAPIĆ: Ozbiljni narodi nikada strancima ne izručuju svoje predsednike

Novosti online

29. 06. 2021. u 21:46

MNOGO se važnih događaja u srpskoj istoriji dogodilo na naš veliki verski praznik Vidovdan, ali onaj koji je svakako obeležio naš kao narod, ali i mnoge kasnije događaje je Boj na Kosovu čiju smo godišnjicu obeležili i ove godine. To je dan kada smo se junački suprotstavili najvećoj imperiji tog vremena - rekao je danas potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.

ШАПИЋ: Озбиљни народи никада странцима не изручују своје председнике

Foto: Novosti

Šapić je prilikom posete Negotinu, Boru i Zaječaru istakao da je herojstvo naših predaka na Kosovu utrlo put svim budućim generacijama i obeležilo naš narod zauvek.

- Na jednom od mnogih važnih Vidovdana, međutim, dogodila se i naša velika sramota. Izručili smo strancima svog predsednika. I možemo o politici Miloševića da mislimo šta god, ali on je bio srpski predsednik u jednom vremenskom periodu, a nijedan ozbiljan narod, nijedna ozbiljna država na svetu, nikada ne izručuje svog predsednika strancima, bez obzira pod kakvim pretnjama ili uslovljavanjima bila. To se nikad ne radi - rekao je Šapić.

Šapić je govorio i o razvoju istočne Srbije:

- Moramo da nastavimo da dižemo istočnu Srbiju, pre svega putnu infrastrukturu, jer samo tako će nam strani investitori doći u Negotin, ulagati novac i time podizati životni standard ljudi koji ovde žive. Uz mnogo muke smo uspeli da dovedemo u RTB Bor naše kineske prijatelje, koji su samo za tri godine značajno podigli životni standard u celom ovom kraju i sa 4300 zaposlenih pre par godina, danas došli na  6000. Prosečna plata koja je tada bila 68 hiljada, sada je devedeset i dve hiljade, a čuli smo juče obećanje dato predsedniku Vučiću, da će do kraja godine ići i na 100 hiljada.

- Naša vojska mora da jača. Možda nekome zvuči paradoksalno, ali što je srpska vojska jača, to je izvesnije da će u ovom regionu vladati mir. Čvrsto verujem u to jer smo mi poznati kao narod koji je kroz istoriju uvek samo sebe branio, a nikada prvi napadao. Nećemo nikoga napasti, ali ćemo jačanjem naše vojske destimulisati bilo koga da ponovo pokuša destabilizaciju ovog prostora", rekao je Šapić osvrnuvši se i na združenu taktičku vojnu vežbu Munjeviti udar 2021 koju je Vojska Srbije izvela na Pešteru.

Šapić je na kraju dodao da je razvoj ekonomije u direktnoj vezi i sa razvojem i jačanjem vojske:

- Da se Srbija u ovoj uzročno-posledičnoj vezi ekonomije i vojske razvija u pravom smeru i da postajemo ključni faktor stabilnosti i mira u ovom delu Evrope, polako postaje svima jasno - zaključio je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)