"ZAHVALAN SAM VUČIĆU NA PODRŠCI": Oglasio se Jevgenij Primakov nakon sastanka sa predsednikom Srbije

Tanjug

25. 06. 2021. u 09:21

NADAMO se da će na jesen u Srbiju doći rukovodioci najvećih ruskih muzeja, kao što su Tretjakovska galerija, Ruski i Istorijski muzej, izjavio je Jevgenij Primakov, rukovodilac Rošotrudničestva, ruske federalne agencije koja se bavi humanitarnom, naučnom, kulturnom i obrazovnom delatnošću.

ЗАХВАЛАН САМ ВУЧИЋУ НА ПОДРШЦИ: Огласио се Јевгениј Примаков након састанка са председником Србије

Foto: Tanjug

Primakova je juče primio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a unuk bivšeg ruskog premijera kaže da je susret bio veoma srdačan i da je tema razgovora bila kultura, izražavajući zahvalnost predsedniku Srbije na podrši njihovom radu.

Rukovodilac Rošotrudničestva dao je najveći doprinos organizaciji jučerašnje rusko-srpske konferencije u Beogradu, koji se od 2004. održava pod pokroviteljstvom ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ovo je i prvi put da se zasedanje Međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj" održava izvan granice Ruske Federacije.

- Imamo nekoliko ideja za intenziviranje kulturne saradnje, organizaciju različitih manifestacija, izložbi i gostovanja iz Rusije. Za sve to imamo podršku predsednika Vučića i nadamo se da ćemo uskoro moći da planiramo konkretne aktivnosti - rekao je Primakov u intervjuu za Politiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)