AMERIKA DA KAZNI SAMU SEBE ZBOG JUGOSLAVIJE: Zaharova očitala lekciju Vašingtonu - Od kad su SAD počele da žive po zakonima?

Novosti online

21. 06. 2021. u 09:45

PORTPAROL ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova skrenula je pažnju na akcije Vašingtona u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja koje su "pune bezakonja". Tom prilikom je pomenula i Jugoslaviju.

АМЕРИКА ДА КАЗНИ САМУ СЕБЕ ЗБОГ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Захарова очитала лекцију Вашингтону - Од кад су САД почеле да живе по законима?

Foto: EPA

Portparol Bele kuće DŽen Psaki saopštila je da ženevski sastanak predsednika SAD i Rusija, DŽozefa Bajdena i Vladimira Putina, nije dovela "ni do kakvih promena" u politici antiruskih sankcija Vašingtona. Po njenim rečima, zakon predviđa da SAD nastave da razmatraju sankcije, vezane za upotrebu hemijskog oružja.

- Od kad su SAD počele da žive po zakonima? To, šta oni rade u Organizaciji za zabranu hemijskog naoružanja, ne potpada ni pod koji zakon – potpuno bezakonje. Prvo, neka kazne sami sebe sankcijama za Jugoslaviju i Irak, za milione ubijenih i osakaćenih. Tek onda mogu da izgovore reč ′zakon - napisala je Zaharova na telegramu.

Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven  najavio je uvođenje novih sankcija Rusiji. On je saopštio da Bela kuća sprema određeni paket mera zbog slučaja Alekseja Navaljnog. Pored toga, nastaviće da uvodi sankcije protiv ruskih kompanija koje grade "Severni tok 2".

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)