NAJPOTRESNIJE SVEDOČENJE NA SUĐENJU RATKU MLADIĆU: Slavki su Orićevi koljači ubili muža i dve ćerke - Živim sama kao stablo bez grana (VIDEO)

Novosti online

11. 06. 2021. u 15:44

SLAVKA Matić je na suđenju Ratku Mladiću 2015. godine svedočila o napadu muslimanskih snaga na selo Bjelovac u opštini Srebrenica u decembru 1992. godine.

НАЈПОТРЕСНИЈЕ СВЕДОЧЕЊЕ НА СУЂЕЊУ РАТКУ МЛАДИЋУ: Славки су Орићеви кољачи убили мужа и две ћерке - Живим сама као стабло без грана (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

U napadu je, prema njenom iskazu, poginulo 68 osoba, uključujući supruga i dve ćerke svedokinje.

Pokušavajući da priđe kući, Slavka je videla telo supruga kojeg je prepoznala po odeći. Tela ćerki je pronašla tek narednog dana - jednu je zatekla na pragu porodične kuće u lokvi krvi, a drugu u kupatilu.

Članove porodice je, rekla je, sahranila na groblju u Bratuncu. Ljudi koji su izgubili članove porodice, rekla je svedokinja, "bili su revoltirani" i pitali se zbog čega je napadnuto njihovo selo.

U napadu na Bjelovac je, po rečima svedokinje poginulo 68 osoba, od kojih deset žena. Svedokinja Matić se nije vratila u Bjelovac do 1997. godine. Rekla je da "živi sama kao stablo bez grana".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)