HRVATI UDARAJU NA SRBIJU! Skandalozno saopštenje zvaničnog Zagreba, likuju nad sudbinom Ratka Mladića i optužuju Beograd

Novosti online

08. 06. 2021. u 17:48

VLADA Hrvatske je reagovala saopštenjem na potvrdu kazne doživotnog zatvora generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu.

ХРВАТИ УДАРАЈУ НА СРБИЈУ! Скандалозно саопштење званичног Загреба, ликују над судбином Ратка Младића и оптужују Београд

Foto: Tanjug/AP

- Vlada Republike Hrvatske pozdravlja današnju dugo očekivanu presudu Žalbenog veća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove kojom je Ratku Mladiću potvrđena najstroža kazna doživotnog zatvora i smatra je primerenom - počinje saopštenje.

Oni navode da je presudom general Ratko Mladić konačno i punomoćno osuđen za neke od najtežih i najokrutnijih zločina počinjenih na tlu Bosne i Hercegovine, između ostalog i genocid, najokrutnije zločine protiv čovečnosti te povrede pravila i običaja ratovanja, sa tobožnjim ciljem da trajno iskoreni Bošnjake i Hrvate s pojedinih područja Bosne i Hercegovine".

- Vlada Republike Hrvatske ipak izražava nezadovoljstvo što u ovom pravomoćno okončanom postupku nije utvrđeno sudelovanje i najviših zvaničnika Republike Srbije u tzv. sveobuhvatnom udruženom zločinačkom poduhvatu koji je rezultirao počinjenjem najtežih kršenja međunarodnog humanitarnog prava - navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Hrvatske je takođe izrazila žaljenje i nezadovoljstvo što Ratko Mladić nije optužen i osuđen za navodna zlodela počinjena tokom agresije na Republiku Hrvatsku, gde je, kako navode, započeo svoj krvavi pohod nastavivši ga u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna