PREMIJERKA ODBRUSILA: Promena ustava nije "diktat iz Brisela", potrebno je da promenimo neke nelogičnosti

Tanjug

07. 06. 2021. u 17:54

PREMIJERKA Ana Brnabić odbacila je danas navode samostalnog poslanika Vladana Glišića, koji je ocenio da je Predlog za promenu Ustava, diktat iz Brisela.

ПРЕМИЈЕРКА ОДБРУСИЛА: Промена устава није диктат из Брисела, потребно је да променимо неке нелогичности

Foto Tanjug

Glišić je u Skupštini Srbije rekao da promena Ustava nije autentična volja naroda i drištva i poručio da će glasati protiv predloga.

- Krivo mi je što gospoda iz Brisela nisu tu da čuju šta o tome mislimo. Taj diktat iz Brisela nas dovodi do toga da preko 20 godina idući ka Evropi sebe ponižavamo i odričemo se svog suvereniteta - rekao je Glišić.

Brnabić je odbacila te navode i upitala čiji je diktat bio 2006.godine, kada je donet važeći Ustav, pošto "niko nije bio umešan osim nekolicine ljudi u pisanje ustavnih amandmana".

- Tada niko nije konsultovan. Gde je bila javna rasprava? Ko je pitao ljude ili sudije i tužioce u Kragujevcu ili Nišu šta misle o ustavnim amandmanima? - rekla je Brnabić.

Ona je ponovila da se promene Ustava rade za građane i privredu da bi se ispravile neke nelogičnosti i da bi se sudstvo, bilo, ne samo nezavisno, već mnogo odgovornije građanima.

Odgovarajući na nastavak izlaganja Glišića koji je rekao da Srbija treba da bira između "boljeg života i suvereniteta", Brnabić je kazala da naša država ne prihvata "ili - ili" odakle kog da dolazi.

- Suviše volimo i cenimo našu zemlju i njen slobodarski duh. Ova većina nikada neće pristati na to ako priznate Kosovo možete u Evropsku uniju, pri tom to nikada nije bilo na stolu - rekla je Brnabić.

Glišić je tokom rasprave rekao da je podržao Ustav iz 2006.godine koji je donet u vreme Vojislava Košutnice, a za koji je, kako je rekao, na referendumu glasao i patrijarh Pavle.

- Neverovatno mi je kakav alibi vi dajete prethodnim rušilačkim vlastima koji su uništili Srbiju, prilično je dotukli, doveli nezaposlenost na više od 25 odsto… - rekla je Brnabić i podsetila da su "pljačkaške privatizacije" krenule 2000-te godine, te napomenula da to nije bio nikakav diktat već odluka tadašnjih vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)