PREDSEDNIK SAOPŠTIO: Srbija ima najveću prosečnu platu u regionu

Tanjug

04. 06. 2021. u 14:13

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima najveću prosečnu platu u regionu, koja je u martu iznosila 556 evra, kao i da veruje da uskoro po visini plata možemo da preteknemo i Bugarsku kod kojih je plata 580 evra.

ПРЕДСЕДНИК САОПШТИО: Србија има највећу просечну плату у региону

Foto: Tanjug

Vučić je rekao da je, prema zvaničnim podacima, plata u Crnoj Gori u martu, bila 526 evra, u BiH oko 500 evra, kao i da je u Severnoj Makedoniji bila za 100 evra manja nego u Srbiji , a u Albaniji za 150 do 160 evra manja nego kod nas.

- Pretekli smo sve u regionu po mesečnim primanjima - naglasio je Vučić.

Kaže da naravno da nemamo više autoputeva nego Nemačka, ali da proporcionalno veličini naše zemlje gradimo više autoputeva nego Nemačka i mnog druge evropske zemlje.

U Srbiji se, dodaje, gradi trenutno pet autoputeva ako se računa i izgradnja Fruškogorskog koridora, kao i da će do kraja godine početi izgradnja još tri autoputa, tako da će se graditi ukupno osam autoputeva.

- Ponosan sam što mogu da odgovovrim na sve to potcenjivanje građana Srbije. Važno je da uvek razgovaramo i prihvatiću uvek odluke naroda i ako narod kaže da neće da napredujemo i budemo neuporedivo bogatiji... nemam ništa protiv. Poštovaćemo odluku naroda - rekao je on u kontekstu kritika koje stižu n račun istrayyivanja i najavljenih investicija Rio tinto.

Istakao je da je ova vlast dovela veliki broj investitora u mnoge delove Srbije, kao Mint i Adient u Loznicu, Jazaki u Šabac, da će Mint otvoriti fabriku i u Šapcu...

Zahvalio je Srbiji što su dobro razumeli šta smo sve uspeli da promenimo i poručio da nema povratka na loše i da će Srbija nastaviti u ekonomiji da pobeđuje.

Vučić je kazao da se i Fiskalni savet oglasio i podržao nacrt Fiskalne strategije Srbije i dodao da će, ukoliko i maju budu tako dobri rezultati kao u prva četiri meseca, moći značajno da se povećaju plate i penzije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna