VUČIĆ: 8. juna nas očekuju dva važna događaja! Procenite da li su slučajno zakazana za isti dan

Novosti online

04. 06. 2021. u 13:13

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da su za 8. jun zakazana dva događaja čitanje konačne presude generalu Ratku Mladiću i sednica Ujedinjenih nacija.

ВУЧИЋ: 8. јуна нас очекују два важна догађаја! Процените да ли су случајно заказана за исти дан

Foto: Printskrin

- U danima koji predstoje, imaćemo 8. juna konačnu presudu generalu Mladiću. Dakle, čitanje izricanja presude. E sad kako je to podešeno, sami zaključite da li je slučajno ili ne. U 15 sati ide izricanje presude generalu Mladiću, a nakon toga u 21h ide sednica Ujedinjenih nacija po pitanju rezidualnog mehanizma . Dakle Haškog tribunala, na kojoj se očekuje kritika rukovodstva Srbije zbog nepoštovanja mehanizma posebno po pitanju donošenja odluka Jojoć i Radeta. Ne moram da govorim koliko će to biti teška situacija za celokupan Srpski narod i Srbiju.

Predsednik je rekao da njemu kao predsedniku Srbije, a koji je izrazio želju da se obrati i da učestvuje na sednici Saveta bezbednosti za sada to nije omogućeno jer će uključenje biti putem video linka.

- Ukoliko mi ne bude omogućeno, moraćemo da nađemo način kako da odem u Njujork i prisustvujem jer imam pravo da prisustvujem uživo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!