ČELIČNO PRIJATELJSTVO I PARTNERSTVO: Ministar Selaković u zvaničnoj poseti Kini

V.N.

30. 05. 2021. u 11:00

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković i šef kineske diplomatije Vang Ji poručili su juče, nakon sastanaka održanih u Guijangu, da je zajednička borba protiv virusa korona otvorila još jedno poglavlje dobre saradnje u sveobuhvatnim strateškim odnosima i čeličnom prijateljstvu dveju zemalja.

ЧЕЛИЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО И ПАРТНЕРСТВО: Министар Селаковић у званичној посети Кини

Foto Ministarstvo odbrane

Na sastanku, ministri su razgovarali o bilateralnoj saradnji, borbi protiv virusa korona, ekonomskoj saradnji, podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu našoj zemlji po pitanju Kosova i Metohije, infrastrukturnim projektima koji su realizovani u Srbiji uz pomoć kineskih partnera, ali i o poseti predsednika Kine Si Đinpinga Beogradu.

Na zajedničkoj konferenciji za medije, kineski ministar Vang istakao je da Kina nastavlja da podržava Srbiju u međunarodnim organizacijama, posebno u Ujedinjenim nacijama, po pitanju integriteta i suvereniteta naše zemlje.

Ministar Selaković je naveo da su odnosi predsednika dveju država glavni podstrekač sve boljim odnosima i potvrdio da će ubudućnosti raditi na uspostavljanju još boljih i čvršćih odnosa i saradnji u svim oblastima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)