VUČIĆ SA PATRIJARHOM PORFIRIJEM O KIM: Ukazao sam na brojne opasnosti, nema sumnje da će biti pritisaka na Srbiju

Novosti online

27. 05. 2021. u 15:01 >> 15:07

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić preneo je danas da je na ručku sa patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima razgoravao o situaciji na Kosovu i Metohiji, u Republici Srpskoj i svim ključnim pitanjima za srpski narod, te da je ukazao na brojne opasnosti i važne sastanke po pitanju KiM.

ВУЧИЋ СА ПАТРИЈАРХОМ ПОРФИРИЈЕМ О КИМ: Указао сам на бројне опасности, нема сумње да ће бити притисака на Србију

Foto: P. Milošević

- Srećan sam što sam ugostio patrijarha Porfirija i čak 35 episkopa SPC, a razgovarali smo o ključnim pitanjima za srpski narod - rekao je Vučić nakon sastanka, kome je prisustvovao i predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Kako je rekao, razgovaralo se o situaciji na Kosovu i Metohiji, u RS, o svim problemama sa kojima sa suočavamo.

- Bili smo otvoreni, čini mi se da smo dobro razumeli jedni druge. Crkva ima stanovište da je važno jedinstvo države, naroda i crkve, nama je važno da imamo što bliže stavove i da možemo da ih delimo sa prestavnicima Crkve, uz razumevanje činjenice da je crkva odvojena od države i da se poštuje princip sekularnosti - rekao je Vučić.

Preneo je da je u razgovoru istakao da je Srbija danas ekonomski snažnija nego ikada, da raste brže nego ikada, ali i da je to sve do trenutka dok možemo da čuvamo mir i stabilnost i dok političke stvari možemo da držimo pod kontrolom u celom regionu.

- Ukazao sam im na brojne opasnosti, na mnogo važnih sastanaka koje ćemo da imamo u narednom periodu, pre svega po pitanju KiM. Video sam da ih je iznenadila grčka reakcija - rekao je Vučić i dodao da "nema sumnje da će biti pritisaka na Srbiju".

O Republici Srpskoj

- Uvek ćemo biti podrška našem narodu - rekao je kratko predsednik Vučić.


O ekonomskom rastu

- Imam lepe vesti, rast industrije 34 odsto u ovom mesecu, prerađivačka industrija rast od 42 odsto. To su dobre vesti za ljude, to su dobre plate, to je apsolutno najveća snaga Srbije - kaže predsednik.

 

"Kurtijev igrokaz o kosovskom, a ne srpskom nasleđu"

Predsednik Vučić izjavio je danas da je suština poteza premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija "igrokaz" u kome sve vreme govori o kosovskom kulturnom nasleđu i kosovskoj baštini, a ne o srpskom.

Vučić je to kazao povodom pisma koje je Kurti poslao igumanu manastira Visoki Dečani ocu Savi Janjiću, u kojem mu je predočio "posvećenost kosovske vlade u zaštiti kosovskog nasleda svih zajednica na Kosovu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024