HLADAN TUŠ IZ TEHERANA ZA LAŽNU DRŽAVU: Iranski ambasador stavio do znanja - Nema priznavanja

Srna

26. 05. 2021. u 22:26

IRAN potpuno podržava teritorijalni integritet Srbije, ne priznaje jednostrasno proglašenje nezavisnosti (tzv,) Kosova i ti principijelni stavovi će ostati nepromijenjeni, rekao je iranski ambasador u Beogradu Rašid Hasanpur.

ХЛАДАН ТУШ ИЗ ТЕХЕРАНА ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Ирански амбасадор ставио до знања - Нема признавања

Foto: J. Matijević

- Odnosi Srbije i Irana su dobri, bez negativnih tačaka. Politička saradnja je na najvišem nivou - rekao je Hasanpur i dodao da se trenutno radi na početku priprema za posjetu predsjednika Srbije Teheranu.

On je naveo da Iran ima veliko razumijevanje kada se radi o regionalnim i međunarodnim pitanjima, jer i Teheran i Beograd pokušavaju da imaju principijelne stavove zasnovane na međunarodnom pravu i normama.

- Upravo zbog toga nismo priznali jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i potpuno podržavamo teritorijalni integritet Srbije. Naši principijelni stavovi ostaće nepromenjeni. S druge strane i Srbija stalno pokušava da se ne pridruži rezolucijama protiv Irana i da glasa protiv njih - naveo je Hasanpur za Radio "Beograd 1".

Navodeći da bi visok nivo političke saradnje trebalo iskoristiti i za unapređenje ekonomskih odnosa, te naveo kako se razvija saradnja kroz oblast poljoprivrede, da je u planu izrada i potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini, da se pojačava saradnja u sportu, kulturi i obrazovanju, a veliku perspektivu vidi u turizmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista