GRČKA UVERAVA SRBIJU DA NEĆE PRIZNATI LAŽNU DRŽAVU: Vučić o francuskom sporazumu za sever Kosova i Metohije

Tanjug

26. 05. 2021. u 16:49

GRČKA nas uverava da neće da prizna tzv. Kosovo, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da narednih dana slede "velike i važne" konsultacije po pitanju Kosova i Metohije.

ГРЧКА УВЕРАВА СРБИЈУ ДА НЕЋЕ ПРИЗНАТИ ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Вучић о француском споразуму за север Косова и Метохије

D.Milovanović

Vučić je za TV Pink, na pitanje o spekulacijama da bi Francuska mogla da preuzme "palicu" u vezi dijaloga Beograda i Prištine, odgovorio:

- Razgovaraću narednih dana. Za nas je važno da mi čuvamo naše nacionalne i državne interese, a o svemu drugom narednih dana.

Kako je rekao, biće velikih i važnih konsultacija, u Beogradu, a zatim očekuje i nastavak dijaloga u Briselu.

Upitan za navode da bi Francuska mogla da predloži privremeni sporazum po kojem bi sever KiM dobio autonomiju, a SPC poseban status, u zamenu za priznanje Grčke i viznu liberalizaciju za Kosovo, rekao je:

- Možemo narednih dana o tome. Ne bih unapred govorio i pre nego što nešto znamo.

Dodao je da je bilo nekih promena u odnosima (Atine i Prištine).

- Očekujem da vidim, pošto je bilo nekih promena u odnosima, da li je u pitanju samo trgovinska kancelacija ili postoji ''point of ineterst između Prištine i Atine. Videćemo kako to ide, pa ćemo obavestiti javnost - rekao je Vučić.

Na spekulacije da bi Grčka mogla da prizna Kosovo, kaže da nas ta zemlja uvereva da to neće učiniti.

- Oni nas uveravaju da neće da priznaju, a ove stvari koje smo videli nisu za nas svakako najbolja vest. Videćemo, obavestićemo javnost o tome - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DORA BAKOJANI, SIN KOSTAS I NJIHOVI PRIJATELJI IZ PRIŠTINE: Zbog ličnih interesa zaboravila na istoriju i podržala naslednike terorističke OVK